Live Live

Mees Hamerslag wint voorleeswedstrijd

Woensdag 09 maart 2022 23:55

Mees Hamerslag wint voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Nissewaard - Woensdag 9 februari heeft Mees Hamerslag van basisschool de Rank uit Spijkenisse de digitale versie van de voorleeswedstrijd gewonnen. Het ging hier om een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Nissewaard vertegenwoordigen in de provinciale finale. En misschien wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen van 2022!

De kandidaten mochten na een korte kennismaking met de jury, aangemoedigd door hun supporters, een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en het contact van de voorlezer met het publiek. Na uitvoerig overleg door de jury werd de winnaar bekend gemaakt door juryvoorzitter Daphne Hermans via een livestream, die te bekijken was door alle deelnemers van deze voorleeswedstrijd.

Het fragment wat Mees voorlas was afkomstig van het boek ‘Een meisje op Schindlers List’ van Rena Finder en Joshua M. Greene. De jury was te spreken over de keuze van het boek maar ook hoe Mees het fragment op het juiste tempo en met veel inlevingsvermogen voorgelezen heeft.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes en leren hierbij veel van elkaar. Het wedstrijdelement maakt het extra aantrekkelijk voor de deelnemers. Maar ook de plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, met als doel hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.


Deel deze pagina: