Live Live

Met de klimaatburgemeester naar de Klimaatmars

Zaterdag 04 november 2023 11:36

Met de klimaatburgemeester naar de Klimaatmars

Alfred Blokhuizen is benoemd tot klimaatburgemeester van de gemeente Nissewaard. 

Nissewaard - Beretrots is hij, Alfred Blokhuizen, dat hij door minister Rob Jetten is benoemd tot klimaatburgemeester van Nissewaard.

"Het is een mooie en belangrijke functie, met veel mogelijkheden", zo vertelt hij. "Ik ga er een heel mooi klimaatjaar van maken, samen met de Nissewaarders. Niet doemdenken, niet in onmogelijkheden denken, maar samen zoeken naar oplossingen. Het klimaatprobleem is er en we moeten er met zijn allen iets aan doen. En dat kan ook heel goed! Ik nodig iedereen uit om met ideeën en voorstellen te komen. Dan gaan we samen kijken hoe we het kunnen verwezenlijken. Mail me!"

Alfred is voornemens om op bezoek te gaan bij projecten, bedrijven en verenigingen. Daarbij rekent hij natuurlijk op een wijd openstaande deur bij het gemeentehuis. Want veel ideeën hebben ook een beetje hulp nodig van ons gemeentebestuur.

Zijn eerste actie is meedoen aan de klimaatmars in Amsterdam op 12 november. Ga mee met de klimaatburgemeester! Je laat dan niet alleen je stem horen, omdat je je zorgen maakt over de toekomst van de kinderen en kleinkinderen, maar door samen te gaan wordt het ook gewoon een leuke dag naar onze hoofdstad 020.

Het belooft een mooie actie te worden en ook een leuke dag met trein en metro. Wil je mee met Alfred of heb je ideeën, mail dan naar klimaat@alfredblokhuizen.nl!

Deel deze pagina: