Live Live

Met elkaar in gesprek over steekincidenten

Gepubliceerd: Dinsdag 16 juni 2020 13:28

Met elkaar in gesprek over steekincidenten

De burgemeesters die zijn uitgenodigd hebben allemaal te maken gehad met steekincidenten in hun gemeente. 

Nissewaard - Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaan op vrijdag 19 juni van 16.00 uur tot 18.00 uur in gesprek met burgemeesters uit het hele land én jongeren uit Nissewaard om te praten over de problematiek van messenbezit en steekincidenten onder jongeren. Dit gesprek vindt plaats in Theater de Stoep, Theaterplein 1 in Spijkenisse.

Aanleiding voor het bezoek zijn het oplopend aantal steekincidenten waar minderjarigen bij betrokken zijn en het toenemend messenbezit onder jongeren. Burgemeesters Foort van Oosten van Nissewaard en Annie Attema van Ridderkerk vroegen hier eerder dit jaar aandacht voor omdat zij het aantal incidenten schrikbarend zagen oplopen. De ministers gaan in gesprek met de burgemeesters en voorafgaand aan het gesprek met de jongeren zelf, om te horen wat dit met hen en hun omgeving doet. Bij het overleg zijn ook aanwezig de Hoofofficier van Justitie, Rutger Jeuken, de politiechef van Amsterdam, Frank Paauw en de politiechef van Noord-Holland, Anja Schouten om een toelichting op de problematiek te geven.

De burgemeesters die zijn uitgenodigd hebben allemaal te maken gehad met steekincidenten in hun gemeente en hebben hierover hun afschuw uitgesproken. De ministers en burgemeesters zullen onder andere spreken over het beschikbare bestuurlijke instrumentarium, zoals preventief fouilleren.

Deel deze pagina: