Live Live

Metamorfose van grijs naar groen plein

Gepubliceerd: Zondag 30 juni 2019 21:37

Metamorfose van grijs naar groen plein

Na deze metamorfose kunnen de leerlingen nu eindelijk spelen op hun Droomplein.

Spijkenisse - Na de opening op O.b.s. de Vogelenzang locatie Vriesland, heeft ook de opening van het groene plein op locatie Zuid plaatsgevonden. Op een deel van het schoolplein heeft een metamorfose van een 'grijs' naar een 'groen' schoolplein plaatsgevonden.

Verwilderde struiken maakten plaats voor boomstammen waar in en over geklommen en geklauterd kan worden, tegels werden vervangen door houtsnippers en door een deel van het hek werden wilgentakken gevlochten. Ook werden vogelhuisjes en insectenhotels opgehangen en fruitbomen, vlinderstruiken en ander voor insecten aantrekkelijk groen geplant. Verder is er een speelkist samengesteld met daarin spullen die bij het ontdekken van de natuur van pas kunnen komen, zoals een verrekijker, loep, het 50-dingen boekje en andere informatie. Kinderen kunnen op deze manier spelenderwijs dingen over de natuur leren en ontdekken, maar kunnen ook gewoon lekker spelen en vies worden, is de insteek en het doel van de vergroening.

De opening van het schoolplein werd gedaan door twee kleuters die een lintje doorknipten, geassisteerd door locatieleider Romy van Sintmaartensdijk en directeur Aad Struijk. De feestelijke opening werd afgesloten door een bijenlied gezongen en gedanst door groep 5. Nu kunnen de leerlingen eindelijk spelen op hun Droomplein. Oftewel, een mooi project in samenwerking met de gemeente, andere scholen, tuinman, leerlingen, leerkrachten en hulpouders.

Deel deze pagina: