Live Live

MFC De Merel in gebruik genomen

Gepubliceerd: Maandag 25 november 2019 19:20

MFC De Merel in gebruik genomen

Het nieuwe multifunctionele centrum is een plek waar opvang, onderwijs, zorg, sport en cultuur samenkomen.

Rockanje - Op 25 november hebben de leerlingen van bs De Zeewinde hun intrek genomen in het nieuwe multifunctionele pand in het centrum van Rockanje. Rond half 9 verzamelden alle leerlingen zich op het versierde schoolplein van de bovenbouw.

Daar werden ze kort toegesproken door Dennis de Kruif (schooldirecteur), Henk de Kock (namens schoolbestuur van Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten) en Wilbert Borgonjen (wethouder onderwijs). Daarna hielpen enkele leerlingen de wethouder en de schooldirecteur om met een hele grote sleutel een deur uit de oude Merel symbolisch te openen. Vervolgens stapten de 370 leerlingen via deze opgevrolijkte deur hun nieuwe schoolomgeving binnen.

Op het schoolplein stonden ballonpilaren en klonk vrolijke muziek. Toch waren sommige leerlingen best gespannen. Het komt dan ook niet vaak voor dat je naar een heel nieuw gebouw en een nieuw klaslokaal mag. Via een rode loper en de oude vrolijke deur (die versierd is tijdens het evenement Urban Rock) gingen ze groep voor groep naar binnen. Nog snel even een zwaai naar hun ouders, die in grote getalen aanwezig waren. De leerlingen volgen deze eerste ochtend een speciaal programma waarin ze de school beter leren kennen. Vanmiddag mogen de ouders een kijkje binnen nemen als ze hun kinderen komen ophalen.

Multifunctioneel
Het nieuwe multifunctionele centrum is een plek waar opvang, onderwijs, zorg, sport en cultuur samenkomen. Naast de school huisvest het gebouw ook de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en de bibliotheek. Ook zijn er zalen van verschillende omvang die gehuurd kunnen worden en plek bieden aan de culturele verenigingen. De ruime sportzaal is in twee zalen te verdelen. Dit wordt de thuisbasis van onder meer Judovereniging Ichican, Karatevereniging Mu-Chin, badmintonvereniging Rockanje en turnvereniging RTC. Maar natuurlijk zijn ook andere verenigingen welkom om van de zaal gebruik te maken.

Duurzaam en energiezuining
Afgelopen anderhalf jaar is er achter de schermen en op de bouwlocatie aan de Willem de Waalstraat hard gewerkt. Wethouder Borgonjen is trots op het resultaat: ‘Samen met de architect, projectontwikkelaar, schoolbesturen en verenigingen is er een mooi en functioneel gebouw ontstaan. Het gebouw is daarnaast duurzaam gebouwd en energiezuinig in gebruik. Kortom een gebouw waar we in Westvoorne met recht trots op mogen zijn. Met de ligging centraal in het dorp kan het niet anders dan dat dit de nieuwe ontmoetingsplek wordt voor velen’.

Open Dag
Op 12 januari 2020 is er een Open Dag. Dan presenteren de gebruikers van het pand en verenigingen zich en kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen in het gebouw.

Foto: MMV

Deel deze pagina: