Live Live

Miljoen euro voor Songfestival in Rotterdam

Gepubliceerd: Zaterdag 06 juli 2019 10:32

Miljoen euro voor Songfestival in Rotterdam

Dit unieke evenement kan met deze bijdrage Zuid-Holland in beeld brengen als gastvrije en tolerante provincie. 

Regio - Als Rotterdam het Eurovisiesongfestival mag organiseren, stelt de provincie Zuid-Holland een miljoen euro beschikbaar. Dat hebben Provinciale Staten op voorstel van VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks besloten.

“Het Songfestival biedt kansen voor de hele provincie”, benadrukt VVD-Statenlid Rense Weide, die direct na de overwinning van Duncan Laurence in Israël de lobby begon om het evenement naar Zuid-Holland te halen. “Er komen zeker 20.000 mensen op af. Als we goed samenwerken, kunnen andere steden daar ook van profiteren. Door overnachtingen aan te bieden, maar bijvoorbeeld ook door side-events te organiseren.” 


Den Haag zoekt bijvoorbeeld al de samenwerking met Rotterdam. De stad was aanvankelijk zelf kandidaat-gaststad, maar schaart zich inmiddels enthousiast achter het Rotterdamse bid. De partijen in de Zuid-Hollandse Staten vinden dat Rotterdam ook de samenwerking moet zoeken met andere gemeenten in Zuid-Holland. Bovendien mag het bedrijfsleven ook gevraagd worden een financiële bijdrage te leveren.

Deel deze pagina: