Live Live

Minister Mark Harbers bij lokale VVD bijeenkomst

Donderdag 16 november 2023 11:51

Minister Mark Harbers bij lokale VVD bijeenkomst

Voorne aan Zee - Die onderwerpen waren de bereikbaarheid, met een focus op de verbreding van de N57 en de verzanding van de kust. 

Voorne aan Zee - Afgelopen zaterdag nam de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, deel aan de lokale VVD bijeenkomst. Gezamenlijk spraken zij over twee belangrijke onderwerpen voor de gemeente Voorne aan Zee. Die onderwerpen waren de bereikbaarheid, met een focus op de verbreding van de N57 en de verzanding van de kust bij Rockanje.

De bereikbaarheid, heel belangrijk voor inwoners, ondernemers en toeristen als belangrijke factor voor toekomstige kansen al dus VVD raadslid Marijke van de Velden. Minister Harbers erkende de noodzaak van nieuwe forse investeringen in infrastructuur. Veel bruggen, tunnels en sluizen zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en aan vervanging toe, deze investeringen zijn niet uitstelbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan de Spijkenissebrug, de Brienenoordbrug en Botlektunnel. Gezien de arbeidskrapte en materiaal tekorten zijn de kosten extreem opgelopen. Hierdoor werd het helaas noodzakelijk uitstelbare investeringen waarvoor wel bestuurlijke instemming is vooralsnog uit te stellen. Hij benadrukte dat de verbreding van de N57 en een adequate aansluiting op de A15 hoog op de prioriteitenlijst blijft staan en zal worden aangepakt zodra financiële middelen beschikbaar zijn.

Het gesprek behandelde ook de verzanding van de kust, waarbij VVD raadslid Monique Hamstra benadrukte dat naast risico’s ook kansen en toekomstmogelijkheden moeten worden belicht. Harbers informeerde de deelnemers dat het ministerie zeer terughoudend is met het aanwijzen van nieuwe natuurgebieden vanwege diverse regels zoals die rondom stikstof.

De Gemeente Voorne aan Zee is samen met andere organisaties bezig met de visieontwikkeling kustverzanding zodat dit een aantrekkelijk en leefbaar gebied blijft om in te wonen, werken en recreëren.

Nadat de deelnemers hun inzichten en standpunten deelden onderstreepte minister Harbers het belang van de bereikbaarheid van de regio en van de gezamenlijke visieontwikkeling kustverzanding, waarin de lokale VVD haar inzet voor deze belangrijke kwesties bevestigde.

Deel deze pagina: