Live Live

MKB Deal Digitalisering Z-H Delta ondertekend

Maandag 31 januari 2022 16:43

MKB Deal Digitalisering Z-H Delta ondertekend

. De MKB Deal is een prachtig voorbeeld van de kracht van samenwerking in de Zuid-Hollandse Delta.

Regionaal - Op vrijdag 28 januari vond tijdens een digitale bijeenkomst de ondertekening plaats van de MKB Deal digitalisering Zuid-Hollandse Delta. Hiermee werd – in het bijzijn van de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Willy de Zoete, enkele wethouders en ondernemers – het officiële startsein gegeven aan de deal die MKB-ondernemers in de regio ondersteunt bij één van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd: digitalisering.

Extra zetje
Vanaf maandag 17 januari kunnen MKB-ondernemers in de regio gebruik maken van een drietal diensten op het gebied van digitalisering: een voucherregeling, coaching en/of webinars en masterclasses. Tijdens de bijeenkomst onderschreven partijen het belang van deze steun aan ondernemers in de regio. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, met grote gevolgen voor onze economie en samenleving. Daar wordt met deze MKB-deal actief op ingespeeld.

Samenwerking
De MKB Deal is een samenwerking tussen de andere gemeenten op Voorne-Putten, de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee en MKB Rotterdam-Rijnmond. Wethouder Economie van Nissewaard, Léon Soeterboek: “We hebben de afgelopen jaren kunnen zien hoe innovatief en doortastend de ondernemers in onze regio zijn. Daar mogen we best trots op zijn. Om je bedrijf toekomstbestendig te maken, is digitalisering echter van levensbelang. Je zult als ondernemer nu moeten investeren voor de toekomst. Hoe mooi is het dan, dat we met deze MKB Deal kunnen helpen bij de digitalisering van ondernemingen. De MKB Deal is daarmee een prachtig voorbeeld van de kracht van samenwerking in de Zuid-Hollandse Delta.”

Website
Na de presentatie van Peter Nagelkerke, MKB Rotterdam Rijnmond, over de inhoud en de meerwaarde van de MKB-Deal, werd de nieuwe website officieel gelanceerd. Op www.regiozhd.nl/mkbdeal kunnen ondernemers meer informatie vinden over de diensten die ze via deze website direct aan kunnen vragen. Ondernemers in de regio worden van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op deze website, waar ze kunnen zien wat de MKB-deal voor hen kan betekenen.

Motor
Gedeputeerde Willy de Zoete sprak tijdens de bijeenkomst haar enthousiasme uit over de gesloten MKB-Deal: “Het Midden- en Kleinbedrijf is de kurk waar onze economie op drijft. Ik ben daarom blij met de vliegende start van deze MKB-Deal Digitalisering. Als je samenwerkt, kun je écht van elkaar leren!”

Deel deze pagina: