Live Live

Moeizame overwinning voor vv Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Maandag 21 maart 2022 17:45

Rozenburg weerde zich kranig, maar stond na 90 minuten toch met lege handen.

Hellevoetsluis - Hoewel de nummer laatst aan de Brielsestraatweg op visite kwam, bleef het lang spannend. Nadat de Hellevoeters een vroege 0-1 achterstand nog voor rust omgezet hadden in een 2-1 voorsprong, duurde het tot de 83e minuut eer Glenn Stoffers voor Hellevoetsluis de bevrijdende 3-1 scoorde.

Ondanks de mindere periode waarin Hellevoetsluis zich bevindt, was het publiek toch weer massaal op deze regioderby afgekomen. Onder heerlijke omstandigheden omzoomden honderden toeschouwers het hoofdveld van het ING Sportpark. Deze moesten echter een kwartiertje langer wachten op het begin van de wedstrijd, want enkele Rozenburgers, o.a. die de tenues bij zich hadden, werden opgehouden door een openstaande brug.

Met een kwartier vertraging floot scheidsrechter Ron Wolf uit Berkel-Rodenrijs om 15:15 uur dan toch voor het begin van de wedstrijd. Konden de rood-witten werken aan hun zelfvertrouwen, het publiek weer eens trakteren op veel doelpunten en swingend voetbal? Daar zag het in het begin nog niet naar uit, want Rozenburg, gehavend door het gemis van 3 spelers die afgelopen dinsdag in de wedstrijd tegen Sparta, tegen een rode kaart aanliepen, voetbalde goed mee en kreeg zelfs de beste kansen, wat in de 14e minuut leidde tot de 0-1, toen een handige Rozenburgse aanvaller, die even daarvoor al de lat geraakt had, de verdediging van Hellevoetsluis doldraaide en doelman Deshney Hoornweg kansloos liet.

Drie minuten later was de stand alweer gelijk, toen een uitglijdende Rozenburgse verdediger Fabian Boekholt een vrije doortocht verleende. Beheerst speelde Boekholt de doelman uit en schoof de bal in het lege doel (1-1). Binnen het half uur had Hellevoetsluis de voorsprong te pakken, toen Rozenburg de bal niet weg wist te werken, Brian Poelman de bal bij Glenn Stoffers wist te krijgen, wiens voorzet door Serkan Yavuzyigitoglu binnengewerkt werd (2-1). Het zorgde niet direct voor beter spel bij de Hellevoeters, al hadden ze vanaf dat moment wel de controle over de wedstrijd.

In de tweede helft speelde Hellevoetsluis met de straffe wind in de rug, had het een overwicht, maar kreeg het niet direct grote kansen. Ook ontbrak het intellect om, met een doelman bij de tegenstander in het doel wat niet de vaste eerste doelman was, van afstand te schieten. Kansjes kwamen er voor Brian Poelman (scheerde de lat) en Glenn Stoffers (redding keeper), maar overtuigend was het allemaal niet tegen de rode lantaarndrager. Het duurde dan ook tot de 83e minuut eer Hellevoetsluis de wedstrijd definitief besliste. Een indraaiende vrije trap van Damiano Vaudo werd door de keeper niet goed verwerkt, kwam voor de voeten van Davy Mierop die met een voorzet de bijna op de doellijn staande Glenn Stoffers bereikte. Voor Stoffers was het vervolgens een kleine moeite om de bal het laatste zetje te geven en zo voor de 3-1 te zorgen.

De stand had vervolgens nog verder op kunnen lopen, maar dat zou geen juiste afspiegeling geweest zijn van de verhoudingen binnen de lijnen. Rozenburg weerde zich kranig, maar stond na 90 minuten met lege handen en zag ook concurrent Alexandria ‘66 nog eens verder uitlopen na een 1-0 overwinning op Spirit, de gevaarlijke tegenstander van Hellevoetsluis volgende week. De mannen van Paul Bestebreur handhaafden zich met de overwinning op de 2e plaats, maar zullen volgende week beter voetbal op de mat moeten leggen om het Spirit, traditiegetrouw altijd sterk in eigen huis, lastig te maken en de 3 punten uit Ouderkerk aan den IJssel mee te nemen.