Live Live

Mogelijk 1,5 miljoen euro voor Nissewaard

Vrijdag 05 april 2024 10:15

Mogelijk 1,5 miljoen euro voor Nissewaard

Nissewaard - Dit geld is bedoeld voor de aanpak en preventie van jeugdcriminaliteit in de gemeente Nissewaard. 

Het Rijk heeft de gemeente Nissewaard geïnformeerd dat zij aanspraak maakt op maximaal 1,5 miljoen euro voor de komende drie jaar voor de aanpak en preventie van jeugdcriminaliteit. Het geld wordt beschikbaar gesteld vanuit het programma Preventie met Gezag.

Het programma Preventie met Gezag zet in op de aanpak van georganiseerde en ondermijnende jeugdcriminaliteit door kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 8 tot 28 jaar oud. De jeugdcriminaliteit is de afgelopen jaren tien jaar afgenomen maar wel gewelddadiger geworden. Er is sprake van een zorgwekkende trend: grof geweld door steeds jongere minderjarigen.

Het uitgangspunt is de om de beschikbare middelen in te zetten daar waar de problematiek van jeugdcriminaliteit het grootst is en het meeste effect heeft. Het achterliggende idee is dat de tijdelijke middelen als impuls en vliegwiel fungeren voor de huidige aanpak en is vooral bedoeld voor de preventie van jeugdcriminaliteit. Het Rijk ondersteunt hierbij de gemeente. De beoogde aanpak wordt de komende tijd in samenwerking met externe partners verder vormgegeven. Jongerenwerk, Handhaving en Politie zijn belangrijke schakels.

Burgemeester Foort van Oosten: ‘Het is terecht dat nu ook gemeente Nissewaard aanspraak maakt op de beschikbare middelen om jeugdcriminaliteit tegen te gaan. Ik vind het belangrijk dat jongeren uit onze gemeente een goede toekomst tegemoet gaan. Sommigen hebben daar een steuntje in de rug bij nodig. Dit programma kan helpen die jongeren op de goede weg te helpen. Samen maken we zo Nissewaard Veiliger.’

Deel deze pagina: