Live Live

Molenlezing in ’t Dijckhuis

Gepubliceerd: Vrijdag 29 oktober 2021 11:18

Molenlezing in ’t Dijckhuis

De sprekers zullen u meenemen in de geschiedenis van de molen in het algemeen en natuurlijk van de Brielse molen zelf. 

Vierpolders - Het bruist weer van de activiteiten in ’t Dijckhuis in Vierpolders. Vrijdag 5 november vanaf 20:00 uur hebben ze een lezing over molens. Onze twee lokale molenaars van ’t Vliegend Hert in Brielle zullen hun verhaal doen over hun passie.

Elke vrijdag draait de molen en worden er diverse soorten graan gemalen, welke in de winkel naast de molen verkocht worden. Tevens is dan deze Standerd-molen, welke gerund wordt door enkel vrijwilligers, te bezichtigen. Vele bewoners uit Brielle en omgeving hebben het zelf bakken van heerlijk vers en gezond brood reeds ontdekt. De sprekers zullen u meenemen in de geschiedenis van de molen in het algemeen en natuurlijk van de Brielse molen zelf in het bijzonder. Diverse attributen zullen hierbij, soms in miniatuur getoond worden. Laat u verrassen en boeien. En logischerwijs staat het stellen van vragen vrij. Je bent welkom in ’t Dijckhuis zonder Coronapas.

Naast lezingen zijn er ook doorlopende kunstexposities te vinden in ’t Dijckhuis van lokale kunstenaars. Zo zullen in november en december creaties van schilder Herman Bloemhof en van kunstenaar Rinus Groenendaal te zien zijn. Van Rinus betreft het werken van het ‘Witte kerkje’ uit Vierpolders en dan vanuit verschillende hoeken bekeken en op diverse manieren weergegeven.

Entree van ’t Dijckhuis is gratis en verdere informatie over de lezingen en de kunstexposities vindt u op de site www.dijckhuis.nl/activiteiten/. Zij verwelkomen u graag in het buurthuis aan de Dijckpotingen 10!

Deel deze pagina: