Live Live

Mooie resultaten voor KDO-Sport turnsters

Gepubliceerd: Donderdag 25 april 2019 19:15

Mooie resultaten voor KDO-Sport turnsters

De turnsters van KDO-sport hebben mooie resultaten behaald bij de Bondsfinale en halve finales. 

Hellevoetsluis - In Rotterdam kwamen de beste 24 instap N3 turnsters van heel Nederland samen om de bondsfinale te turnen. Voor Amanda Kop en Amy de Ruiter was dit hun eerst landelijke finale ooit. Beide meiden turnden een goede wedstrijd zonder grote fouten. De tegenstand was groot, maar de jonge turnsters eindigden toch op een keurige 12e (Amanda) en 16e (Amy) plek.

Op dezelfde dag waren er halve finales voor Tessa Brakel, Charlize Klop en Sarah Lemmen. Tessa had hard getraind om wat extra elementen te turnen en deze gingen ook goed. Het was spannend omdat ze lang op de 10e plek stond, waar er 12 door zouden gaan. Helaas op het laatste moment kwamen er nog turnsters boven haar en werd ze 14e.

Charlize Klop was al zeker van doorstroming en nam daarom wat meer risico op brug en turnde een zolendraaihandstand. Deze lukte maar nog niet netjes, waardoor ze wat punten liet liggen. Op balk moest ze een val incasseren, desondanks eindigde ze nog op een mooie 4e plek en behaalde ze toestelfinale tickets op sprong, balk en vloer.

Sarah Lemmen was al blij dat ze de halve finale had gehaald en turnde zonder al te veel verwachtingen een mooie en stabiele wedstrijd. Wat resulteerde in een 17e plek en daarmee heeft ze voor het eerst een finale gehaald!

Deel deze pagina: