Live Live

Motie PVaZ samenwerking Dorps- en Wijkraden

Woensdag 13 maart 2024 12:47

Motie PVaZ samenwerking Dorps- en Wijkraden

Voorne aan Zee - De motie heeft nu al de steun van een groot aantal partijen in de gemeenteraad.

Tijdens de aankomende raadsvergadering van donderdag 14 maart dient Partij Voorne aan Zee een motie in waarmee de partij het college verzoekt om nog vóór de zomervakantie beleid te maken voor de dorps- en wijkraden in Voorne aan Zee.

Ondanks dat de fusie al meer dan veertien maanden een feit is, ontbreekt het beleid nog. In de voormalige gemeente Brielle werd reeds lang gewerkt met dorps- en wijkraden en nog voor de gemeentelijke fusie per 1 januari 2023 werden de dorpsraden van Tinte, Oostvoorne en Rockanje opgericht. Al deze dorps- en wijkraden kijken reikhalzend uit naar het beleid waarin de communicatie en de samenwerking met de dorps- en wijkraden geregeld wordt.

De motie heeft als onderliggend document een conceptverordening die in overleg met een aantal politieke partijen, zowel coalitie- als oppositiepartijen, en een afvaardiging van de dorps- en wijkraden tot stand is gekomen. Dit constructieve en vruchtbare proces heeft geleid tot een document waar het college zeker mee uit de voeten moet kunnen.

De motie heeft nu al de steun van een groot aantal partijen in de gemeenteraad. Partij Voorne aan Zee(PVAZ) hoopt op een ondersteuning van alle partijen in de gemeenteraad als erkenning van het belang van de dorps- en wijkraden en als teken van waardering voor het werk dat deze dorps- en wijkraden verzetten.

De raadsvergadering kan bijgewoond worden en start op donderdag 14 maart om 20.00 uur. Natuurlijk is deze ook thuis digitaal te volgen.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: