Live Live

Motie VOOR Nissewaard 'Vragenuurtje' haalt het niet

Donderdag 02 februari 2023 14:30

Motie VOOR Nissewaard 'Vragenuurtje' haalt het niet

Nu duurt het volgens VOOR Nissewaard soms tot 30 dagen voordat wij antwoord krijgen op onze gestelde vragen.

Nissewaard - Tijdens de raadsvergadering van vorige week woensdag diende de fractie van VOOR Nissewaard een motie in om een "vragenuurtje" in te voeren in de Gemeente Nissewaard. Tijdens dit openbare vragenuurtje kunnen wekelijks actuele vragen worden gesteld aan de verantwoordelijke wethouders.

“’Nu duurt het soms tot 30 dagen voordat wij antwoord krijgen op onze gestelde vragen. Veelal is het desbetreffende onderwerp dan niet meer actueel en de antwoorden achterhaald”, aldus raadslid Roy Masthoff. “VOOR Nissewaard is voor meer openheid van bestuur en transparantie. Juist door de invoering van een dergelijk vragenuurtje krijgen raadsleden - en dus ook de inwoners - snel antwoord/reactie op hun urgente vragen”.

Helaas kregen zij de handen niet op elkaar voor deze motie. Vooral de coalitiepartijen waren kritisch en herkennen het lang wachten op antwoorden niet. Op zich een logische reactie omdat zij elke week met hun eigen wethouder(s) aan tafel zitten (tijdens het fractieoverleg) en direct antwoord krijgen.

Regeling Inloopuur Burgers

Wil je als inwoner wel direct in gesprek met de diverse raadsfracties, dan biedt de gemeente Nissewaard daar alsnog de mogelijkheid voor. Wat veel inwoners niet weten is dat er een “inloopuur burgers” bestaat. Inwoners kunnen zich aanmelden om – op de maandag voor de commissievergaderingen – met vertegenwoordigers van de fracties van gedachte te wisselen over zaken die hen bezig houden.

De eerstvolgende mogelijkheid hiervoor is maandag 6 februari a.s. De volledige regeling en hoe u zich kunt aanmelden is te vinden op de website van de gemeente bij “contact met de gemeenteraad” (www.nissewaard.nl/bestuur-en-organisatie/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad.htm) of door contact op te nemen met VOOR Nissewaard via info@voornissewaard.nl

Deel deze pagina: