Live Live

Museum De Duinhuisjes in 'blijde' verwachting

Gepubliceerd: Zondag 15 april 2018 19:08

Museum De Duinhuisjes in 'blijde' verwachting

De nieuwe interessante tentoonstelling, gewijd aan de bevalling in vroeger tijden, is met grote zorg samengesteld.

Rockanje - Zaterdag rond 11.00 uur werd het gezellig druk voor de officiële opening van het seizoen 2018 met als thema: In “blijde” verwachting. Onder een uitbundig lentezonnetje genoot iedereen van een kopje koffie met beschuit met muisjes.
Voorzitter Hans van Lith verwelkomde iedereen. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat alles weer netjes in orde was voor het nieuwe seizoen. Na het openingswoord werd de openingshandeling verricht en dat ging als volgt: in één van de Duinhuisjes moest een vrouw bevallen, de inderhaast opgeroepen dorpsdokter de Kok en een attente kraamvrouw Corrie van Velde hebben de bevalling tot een goed einde gebracht.

De trotse familieleden Leen en Sjanie legden de baby in de kinderwagen en met veel trots lieten ze de baby zien aan de aanwezige mensen. Vrijwilligers, leden en genodigden proostten op de geboorte van de baby en op het nieuwe seizoen. De beschuit met muisjes sloot overigens naadloos aan bij de tentoonstelling ‘In “blijde” verwachting’.

Deze interessante tentoonstelling, gewijd aan de bevalling in vroeger tijden, is met grote zorg samengesteld dankzij de tentoonstellingscommissie en alle andere vrijwilligers die hieraan meegewerkt hebben.

Deel deze pagina: