Live Live

Muziekspektakel Muziek Bevrijdt groot succes!

Gepubliceerd: Donderdag 03 november 2022 12:17

Muziekspektakel Muziek Bevrijdt groot succes!

Het was een druk programma waarbij het de hele dag een komen en gaan was van zangers en muzikanten.

Brielle - Zaterdag 29 oktober was het zover: de dag van een van de grootste projecten die dit jaar in Brielle zijn georganiseerd, met hulp van de stichting Brielle 2022. Het muziekspektakel Muziek Bevrijdt in de historische Sint Catharijnekerk in Brielle. En een spektakel was het! Dit alles in het kader van 450 jaar vrijheid. Het is immers 450 jaar geleden dat Brielle zich bevrijdde van het juk van de Spanjaarden.

De Sint Catharijne cantorij uit Brielle, het Rozenburgse koor Canticum Novum en Big Band en percussieband Libertatis Primitiae (Brielser kan bijna niet) organiseerden een groot concert, samen met het speciaal voor deze dag samengestelde Scratchkoor. Dit vereiste een lange voorbereiding, ook op de dag zelf. Een druk programma waarbij het een komen en gaan was van zangers en muzikanten. De omwonenden keken hun ogen uit bij al die drukte.

Het slot van de avond was voor iedereen met ‘Zing, vecht, huil, bid” van Ramses Shaffy. Daarna konden koren, orkest en het Scratchkoor het applaus en de complimenten van het publiek in ontvangst nemen voor de verrassend diverse optredens die zij het publiek hebben aangeboden in het kader van 450 jaar vrijheid.

Foto: Arno Bilstra

Deel deze pagina: