Live Live

Muziekvereniging breidt muziekaanbod uit

Gepubliceerd: Zaterdag 16 november 2019 14:06

Muziekvereniging breidt muziekaanbod uit

Wil je Muziekvereniging Voorne en Putten eens horen? Kom dan op 23 november naar de V&P Live in de Eendragt!

Hellevoetsluis - Muziek maken is enorm leuk. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat het de intelligentie en de sociale vaardigheden verbetert. Bij muziekvereniging Voorne en Putten weten ze dat al sinds de oprichting in 1926.

Muziekvereniging Voorne en Putten heeft tot doel om een vereniging te zijn waar alle leden zich thuis voelen en gestimuleerd worden om met zoveel mogelijk plezier zo goed mogelijk muziek te (leren) maken met de ambitie om dat op een zo hoog mogelijk niveau te doen. Om dit doel te bereiken heeft de vereniging onlangs een nieuw beleidsplan gemaakt. Hierin staat onder meer dat de vereniging een maatschappelijk betrokken en flexibele vereniging wil zijn. Dat betekent dat de vereniging ook inspeelt op nieuwe ontwikkelingen en kansen benut.

Meer Muziek in de Klas

Eén van die ontwikkelingen is het project Meer Muziek in de Klas waar de vereniging een proactieve rol in heeft genomen. Het convenant is onlangs getekend, zodat 3.000 leerlingen in Hellevoetsluis in de toekomst verzekerd zijn van muzieklessen in de klas. Vooruitlopend hierop is Voorne en Putten afgelopen september gestart met geheel nieuwe muziekcursussen voor kinderen van nul tot 12 jaar.

Uitbreiding van lesaanbod

Een andere ontwikkeling is de toename van vragen die bij de vereniging binnen komen over lessen op instrumenten, die niet direct bij een fanfare horen. In de lijn van het nieuwe beleidsplan en om vraag en aanbod bij elkaar te brengen heeft de vereniging haar focus verbreed. Dat betekent dat er naast fanfare-instrumenten en slagwerk nu ook lessen op viool, piano en gitaar worden aangeboden.

V&P Live

Wil je de muziekvereniging eens horen? Kom dan op 23 november naar de V&P Live in de Eendragt. Op deze spetterende jaaruitvoering laten alle onderdelen van de muziekvereniging zich horen. Ook de leerlingen die in september zijn gestart! Aan het programma werken een aantal goede solisten mee. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Primera winkels in Hellevoetsluis en op de avond zelf aan de deur. Kijk voor meer informatie over V&P Live en over het complete lesaanbod van de vereniging op www.voorneenputten.nl

Deel deze pagina: