Live Live

Naam nieuwe Samenlevingsschool onthuld

Gepubliceerd: Maandag 28 september 2020 18:14

Naam nieuwe Samenlevingsschool onthuld

De nieuwe Samenlevingsschool is voortgekomen uit de samenwerking tussen cbs De Bron en obs De Toermalijn.

‘Spijkenisse - Op Dreef’ wordt de naam van de nieuwe Samenlevingsschool in wijk De Akkers / Dreven. Maandag 28 september onthulde wethouder Onderwijs Wouter Struijk, samen met de jongste en oudste leerling van de school, de naam en het logo dat voortaan op de gevels van de Samenlevingsschool zal sieren.

Na het officiële gedeelte had circus Rotjeknor een programma vol van leuke activiteiten voor alle leerlingen in petto. De nieuwe Samenlevingsschool is voortgekomen uit de samenwerking tussen christelijke basisschool De Bron en openbare basisschool De Toermalijn.

“We zitten al jaren in eenzelfde gebouw en hebben de afgelopen jaren voor onze leerlingen en medewerkers vele gezamenlijke activiteiten ontplooid. Deze samenwerking verliep zo goed, dat we besloten hebben om in het nieuwe schooljaar samen verder te gaan als Samenlevingsschool”, vertelt directeur Kees Groenendijk.

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezien worden en hun kansen kunnen vergroten. Door samen één school te worden kunnen we onze ambitie voor goed onderwijs nog beter waarmaken”, voegt directeur Marcel Kocken toe.

De naam ‘Op Dreef’ staat symbool voor beweging, groei en ontwikkeling. “Dit sluit naadloos aan bij waar wij als Samenlevingsschool voor staan. Een school waar kinderen met verschillende levensbeschouwingen elkaar ontmoeten, van elkaar leren, zich kunnen ontwikkelen en groeien als persoon”, aldus de twee directeuren.

Met de Samenlevingsschool krijgt Nissewaard er een uniek onderwijsconcept bij. De school biedt een doorgaande ontwikkeling van 2 tot 12 jaar waar de kinderen leren rekenen, lezen en de taal leren. Naast leerplek is de Samenlevingsschool ook een ontmoetingsplek voor de wijk. Een plek voor sport- en culturele activiteiten, waar ouders gebruik kunnen maken van ondersteunende professionals of gewoon een kop koffie met elkaar kunnen drinken.

Deel deze pagina: