Live Live

Naomi van Meggelen pakt brons op NK veldrijden

Gepubliceerd: Vrijdag 03 februari 2023 12:28

Naomi van Meggelen pakt brons op NK veldrijden

Voor wielervereniging PRC Delta uit Spijkenisse stonden 9 kinderen aan de start verdeeld over meerdere categorieën.

Spijkenisse - De 7-jarige Naomi van Meggelen heeft op 28 januari de bronzen plak gewonnen tijdens het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in de Overijsselse stad Almelo.

Al vroeg in de ochtend gingen de gekwalificeerde jonge renners van PRC Delta naar het mooie parcours voor het Nederlands Kampioenschap veldrijden. In meerdere jeugdcategorieën werd er gestreden voor de nationale titel. De winnaar per leeftijdscategorie mag het hele jaar fietsen in de rood wit blauwe kampioenstrui.

Voor wielervereniging PRC Delta uit Spijkenisse stonden 9 kinderen aan de start verdeeld over meerdere categorieën. Het was dan ook Naomi die het dichtst bij het rood wit blauw kwam en mocht het podium op om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. De 7-jarige meid uit Zuidland, die in de sporen treedt van bekende Zuidlandse profrenners, maakte er een mooie strijd van. Helaas werd ze in de laatste ronde nog gepasseerd en werd zij derde. Een geweldige prestatie. Ze stond dan ook enorm te stralen toen op het podium het volkslied klonk.

De andere renners zijn allemaal dik boven hun zelf uitgestegen. Zo werd Mare Schotte, 14e in categorie 2. In categorie 3 finishte onze jongens op de volgende plaatsten: Sam Lems 8e, Skylar Muller 10e en Thom Kloos 17e. Bij categorie 4 was de 25e plaats voor Bram Grootveld en de 33e plek voor Chris van Meggelen. Bij categorie 5 kwam Collin Wittenberg als 35e binnen en Finn Wuisman op plaats 45. Al met al hele mooie uitslagen. Stuk voor stuk prestaties om enorm trots op te zijn!

Wil jij een proefles wielrennen? Neem dan contact op met wielervereniging PRC Delta te Spijkenisse.

Deel deze pagina: