Live Live

Niemand weet hoe laat het is.............

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 21:34

Niemand weet hoe laat het is.............

Om het niet-vluchtige te benadrukken, heeft Johan Veenstra er bewust voor gekozen een tastbare CD te uit te brengen.

Hellevoetsluis - Kan kunst helen? Kan muziek dat? Johan Veenstra, oud theaterdirecteur van Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis, denkt van wel. Johan heeft niet alleen een dochter verloren aan kanker, maar heeft zelf ook ongeneeslijke prostaatkanker.

Johan Veenstra deed mee aan een fotoproject van de Stichting LEVENXL; ‘Vereeuwigd’. Micky Hoogendijk maakte toen een iconische foto van hem. Deze foto kwam te hangen op een tentoonstelling die 5 maanden door Nederland reisde.

Johan besloot het daar niet bij te laten. Hij vond het achterliggende idee, als zieke anderen inspireren met meer aandacht en liefde en aandacht te leven, zo mooi dat hij besloot dat, wat met verhalen en foto’s kan, ook met muziek mogelijk is. Hij begon rond te bellen. Dit leidde tot een CD met muziek van onder meer Youp van ’t Hek, Stef Bos, Leonie Janssen en Diggy Dex.

Johan Veenstra: “In een samenleving die achter zichzelf aanrent en almaar versnelt is het goed zo nu en dan stil te staan, te verstillen en te beseffen dat je ademhaalt, voelt en leeft, en te weten, echt te weten, hoe bijzonder dat is. Deze muziek helpt daar hopelijk bij. Centraal staan onderwerpen waar we allemaal mee te maken krijgen; iefde, dood, verdriet en blijdschap.”

Om het niet-vluchtige te benadrukken, heeft Johan er bewust voor gekozen een tastbare CD te uit te brengen. De CD draagt de titel ‘Vereeuwigd’. Ook hiermee wordt het niet-vluchtige benadrukt. En er wordt natuurlijk een verbinding gemaakt met het (online)project Vereeuwigd dat in 2019 weer zal exposeren en een boek zal uitgeven.

De artiesten hebben alle liedjes persoonlijk uitgezocht of een keuze laten maken door Johan. Het maken van de CD is zowel een uitkomst als een tocht geworden, misschien zelfs een sluitstuk. De opbrengsten van de CD gaan naar de stichting LEVENXL.

Lancering CD

Op 12 november tussen 15.00 en 17.00 vind de lancering van de CD plaats in de voormalige werkplek van Johan Veenstra; Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Een aantal artiesten die ook op de CD staan zullen daar optreden. Ook zijn mensen uitgenodigd die deelgenomen hebben aan de fototentoonstelling van Vereeuwigd en aan de CD. De foto’s die gebruikt zijn worden na afloop van de middag aan de geportretteerden uitgedeeld.

Deel deze pagina: