Live Live

Nieuw groen op winkelcentrum Struytse Hoeck

Gepubliceerd: Donderdag 07 november 2019 11:30

Nieuw groen op winkelcentrum Struytse Hoeck

De herinrichting moet zorgen voor plezierig winkelen in een ontspannen en groene sfeer.

Hellevoetsluis - Begin 2020 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de openbare ruimte op het winkelcentrum de Struytse Hoeck. Bestaande beplanting en bomen worden vervangen door nieuwe beplanting en bomen. Voor de kap van 137 bomen op het winkelcentrum heeft de gemeente nu de benodigde procedure opgestart.

Voor de herinrichting van het winkelcentrum is met allerlei betrokken partijen (ondernemers, bewoners) een ontwerp gemaakt. De herinrichting moet zorgen voor plezierig winkelen in een ontspannen en groene sfeer. Voor dat laatste zorgen met name de Struytse boeketten met weelderige beplanting en de bomen die in het ontwerp zijn opgenomen.

De uitvoering van het ontwerp brengt met zich mee dat 137 bomen in het winkelcentrum moeten worden gekapt. Hiervoor is een procedure omgevingsvergunning gestart. Het plan voorziet ook in de aanplant van 88 bomen. Dit betekent dat er 49 bomen minder worden aangeplant dan gekapt. Ze vinden het belangrijk om veel groen en bomen te hebben in Hellevoetsluis. Daarom zal het verlies van het aantal bomen op het winkelcentrum in 2020 ergens anders in de gemeente worden gecompenseerd. Op welke locaties en met welke bomen deze compensatie zal plaatsvinden wordt nog nader uitgewerkt.

Deel deze pagina: