Live Live

Nieuwbouw De Ankerplaats officieel van start

Gepubliceerd: Donderdag 27 juni 2019 17:10

Nieuwbouw De Ankerplaats officieel van start

Alle woningen van De Ankerplaats in Zwartewaal waren vrijwel direct uitverkocht.

Zwartewaal - Dinsdag is de bouw van nieuwbouwproject De Ankerplaats in Zwartewaal officieel gestart. Aan wethouder Schoon van de gemeente Brielle de eer om plaats te nemen in de heistelling en de ‘feestelijke heipaal’ te slaan. Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep verwacht in het 1e kwartaal van 2020 de sleutel te overhandigen aan de kopers.

Ook op tropische dagen werd er gewerkt op de bouwplaats van De Ankerplaats. Dit keer in het bijzijn van onder andere wethouder Schoon, kopers en andere betrokkenen van het project. Wethouder Schoon vertelde: “Na jarenlange inzet van alle betrokkenen is er nu eindelijk nieuwbouw in Zwartewaal. De verschillende woningtypen zijn een mooie aanvulling voor dit fijne dorp!”.

Het bouwplan bestaat uit 18 grondgebonden woningen, waaronder twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. De helft van de rijwoningen was zeer geliefd onder zowel starters als senioren. Doordat de woning kleiner is, is de prijs lager. Verder zijn de bad- en slaapkamer op de begane grond, waardoor de woning ook geschikt is voor mensen die minder goed ter been zijn. 

Deel deze pagina: