Live Live

Nieuwbouwproject Twee Getuigen

Donderdag 05 oktober 2023 11:47

Nieuwbouwproject Twee Getuigen

Het aanbod gaat bestaan uit verschillende typen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen.

Brielle - Er wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van Brielle! Op de locatie rond de Bedevaartskerk aan De Rik komt een nieuwe woonwijk. Een plek waar heden en verleden samenkomen en jong en oud kunnen bouwen aan hun thuis.

Deze week is de overeenkomst voor nieuwbouwwijk Twee Getuigen getekend door Igor Bal, wethouder van de gemeente Voorne aan Zee, en Jan Dekker, directeur van ABB. Hiermee is de eerste stap gezet in de ontwikkeling van de 84 koop- en huurhuizen.

Wonen in Twee Getuigen wordt modern wonen te midden van historie. Waardevolle overblijfselen van vroegere kloosters krijgen een centrale plek. Zo krijgt het gebied tegenover de Bedevaartskerk een grote centrale ruimte, waarin de restanten van het Sint Andries-zusterhuis te vinden zijn. Zoveel als mogelijk zijn de woningen rondom deze vindplaats geplaatst. Rustig gelegen alsof ze een oude kloostertuin omsluiten.

De huizen aan de andere zijde van De Rik kijken uit op de Bedevaartskerk en grenzen aan het water. Zo ontstaan twee gebieden met een uniek karakter en passende architectuur. Met als overeenkomst dat alle huizen zeer duurzaam zijn.

Samenwerking
De voormalige gemeente Brielle en ABB hebben samen ook al een rijke geschiedenis. Ze werkten eerder samen bij de herontwikkeling van het Begijnhof en de ontwikkeling en realisatie van nieuwbouwproject De Ankerplaats in Zwartewaal. Wethouder Igor Bal kijkt uit naar opnieuw een succesvolle samenwerking en is verheugd over de grote stap die is gezet richting de ontwikkeling van Twee Getuigen: ‘Twee Getuigen is een prachtige aanvulling op het woningaanbod in Brielle. We kijken ernaar uit om dit project samen met ABB tot leven te brengen. Dit project laat zien dat een duurzame ontwikkeling goed samengaat met het behoud van archeologisch erfgoed.’

Directeur Jan Dekker laat namens ABB weten enthousiast te zijn om opnieuw aan de slag te gaan in Brielle: ‘We zijn trots dat we opnieuw kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het mooie Brielle met haar rijke historie. Twee Getuigen is niet zomaar een nieuwbouwproject. Het wordt modern en duurzaam wonen in een leefomgeving waarin de geschiedenis weerklinkt.’

Meer informatie
ABB hoopt begin 2024 de starten met de verkoop van de unieke huizen in Twee Getuigen. Het aanbod bestaat uit verschillende typen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen.

Deel deze pagina: