Live Live

Nieuwe boot Reddingsbrigade Rockanje gedoopt

Gepubliceerd: Woensdag 02 oktober 2019 19:07

Nieuwe boot Reddingsbrigade Rockanje gedoopt

De "Stornel" staat vanaf nu voor de reddingsbrigade, maar vooral voor u tijdens het badseizoen preventief klaar op het badstrand van Rockanje.

Rockanje - Afgelopen zaterdagavond is tijdens de afsluitende eindejaarsbarbecue van Reddingsbrigade Rockanje de naam van de nieuwe reddingsboot onthuld. De "Stornel", ter nagedachtenis aan het zeer gewaardeerde lid Rob Stornel, die vorig jaar plots is komen te overlijden, werd onder toeziend oog van burgemeester Peter de Jong en mevrouw Stornel de reddingsboot feestelijk gedoopt.

De nieuwe reddingsboot, type RNR-490, ontwikkeld en naar wens op maat gebouwd door Reddingsbrigade Nederland, zal de komende 10 jaar dienst doen op en rond de Westvoornse stranden. Met deze doop nemen zij afscheid van de "Hinder", die hen de afgelopen 10 jaar trouw heeft mogen bijstaan bij het uitvoeren van honderden hulpverleningen en duizenden uren preventief toezicht.

De "Stornel" staat vanaf nu voor de reddingsbrigade, maar vooral voor u tijdens het badseizoen preventief klaar op het badstrand van Rockanje. Buiten openingstijden kan de boot 24/7/365 bij calamiteiten ingezet worden door Kustwacht Nederland en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Speciale dank gaat uit naar Gemeente Westvoorne voor het ter beschikking stellen van deze reddingsboot en Reddingsbrigade Nederland voor het leveren en meedenken tijdens de bouw van het vaartuig. En tot slot de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar meegeholpen hebben bij de realisatie van het vaartuig. Namens het bestuur, bedankt!

Foto: Willem Verhoef

Deel deze pagina: