Live Live

Nieuwe Brielse Mare en lezing Anne Doedens

Donderdag 13 april 2023 11:47

Nieuwe Brielse Mare en lezing Anne Doedens

De nieuwe editie van de Brielse Mare van de Historische Vereniging De Brielse Maasmond is weer verschenen. 

Brielle – De voorjaarseditie van de Brielse Mare, het halfjaarlijks magazine van de Historische Vereniging De Brielse Maasmond is afgelopen week verschenen. Daarin staan weer talrijke boeiende verhalen die verband houden met de geschiedenis van de geuzenstad.

Nico de Vries schreef een verhaal over de Capirussa die na ruim tweehonderd jaar nu weer teruggekeerd is in het wapen van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Ook geeft Nico een terugblik op de totstandkoming van het nieuwe en reeds veel besproken 1-aprilmonument bij Bastion IX. Ynze Kuiper schreef een verhaal over de opvang van evacués in Brielle tijdens de Watersnoodramp van 1953 terwijl archivaris Aart van der Houwen van het Streekarchief Voorne-Putten de aandacht vestigt op een nieuwe aanwinst, een aquarel uit 1891, waarop een kampement in de duinen van Voorne te zien is. Een bijzonder kampement, zo blijkt.

Op woensdag 19 april wordt de jaarvergadering van de Brielse Maasmond gehouden in het oude stadhuis aan de Markt. Voorafgaand houdt dr. Anne Doedens om 20.00 uur een lezing met de titel ‘Agenten voor de koning: Engelse spionnen tijdens het Rampjaar 1672’. Deze lezing is ook gratis toegankelijk voor niet-leden.

De Mare is voor €4 voor niet-leden te koop bij Hoofdstuk Een, Kantoor & Creatief, het Streekarchief en het Historisch Museum Den Briel.

Deel deze pagina: