Live Live

Nieuwe coalitie in Nissewaard is rond

Vrijdag 08 april 2022 15:40

Nieuwe coalitie in Nissewaard is rond

De nodige onderwerpen zijn in de tweede gespreksronde besproken in een positieve en constructieve sfeer. 

Nissewaard - Op basis van de gevoerde gesprekken door informateurs Gert Jan ’t Hart en Richard Sitton is de conclusie dat de meest gewenste optie een coalitie van ONS-Nissewaard, PvdA en Nissewaard Lokaal is. Deze doet recht aan de uitslag van de verkiezingen, biedt continuïteit, balans en voldoende draagvlak.

Het politieke spectrum is breed vertegenwoordigd en verschaft de gemeente Nissewaard als zodanig een goede uitgangspositie voor de komende raadsperiode, waarin diverse grote uitdagingen wachten, zoals de herindeling van het Gemeentefonds, en een aangekondigde korting op de financiering van de Jeugdzorg.

Er komt een coalitie van de grootste fracties, waarbij Nissewaard Lokaal één van de winnaars van de verkiezingen is. Deze combinatie is ook vaak genoemd in de gesprekken met de andere fracties als de meest logische.

De nodige onderwerpen zijn in de tweede gespreksronde besproken in een dusdanig positieve en constructieve sfeer, dat er op voorhand voldoende aanknopingspunten voorhanden lijken te zijn voor het aangaan van onderhandelingen om tot een coalitieakkoord te komen.

Deel deze pagina: