Live Live

Nieuwe dichtbundel verschenen van Kees Hermis

Gepubliceerd: Dinsdag 10 november 2020 16:13

Nieuwe dichtbundel verschenen van Kees Hermis

Sinds april is hij weer Rockanjenaar en in juli verscheen zijn dichtbundel 'Op de snaren van het licht'.

Rockanje - Eind april verhuisde Kees Hermis na ruim twintig jaar Brabant weer terug naar Voorne waar hij eerder zo’n dertig jaar woonde. Terug naar de kust dus en wel naar Rockanje. Begin juli verscheen zijn dichtbundel “Op de snaren van het licht”.

“Op de snaren van het licht” is een bloemlezing gedichten die is samengesteld rond het kernwoord licht. Het licht wordt gezocht in de relatie die mensen aangaan met elkaar en met het onverklaarbare Mysterie van hun bestaan. In die zin doen deze gedichten verslag van de zoektocht naar verbinding en zijn ze te kwalificeren als religieuze poëzie. Het eerste en laatste woord is derhalve aan het licht.

Over de auteur
Kees Hermis (Hulst, 1941) was werkzaam in het onderwijs, debuteerde met de dichtbundel Vrijgesproken (1977), publiceerde en exposeerde sindsdien vrijwel uitsluitend gedichten, soms in combinatie met zijn houtsculpturen. In 2003 verscheen Stuiflicht, een bloemlezing van 25 jaar poëzie. Zijn jongste publicatie is Het jij-syndroom (2018). Hij woont en werkt in Rockanje.

Genre: Gedichten
Omvang: A5
ISBN: 978-94-640-3391-5
Aantal pagina’s: 116
Prijs: € 18,50 incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

Deel deze pagina: