Live Live

Nieuwe dienstregeling EBS Voorne-Putten en Rozenburg

Gepubliceerd: Woensdag 26 augustus 2020 11:30

Nieuwe dienstregeling EBS Voorne-Putten en Rozenburg

Op dit moment is een telefonische reservering verplicht zodat er gevraagd kan worden naar eventuele klachten.

Vanaf 30 augustus rijdt EBS in regio Voorne-Putten en Rozenburg volgens een nieuwe dienstregeling. Voor de een deel van de bussen veranderen de vertrektijden en gaan buslijnen vaker rijden. Alle plaatsen in de regio zijn vaker en nog makkelijker te bereiken.

Onderstaand een overzicht van de grootste wijzigingen:
• R-net lijn 403 rijdt in de spits elke 6 minuten en buiten de spits elke 10 minuten.
• R-net lijn 404 rijdt in de spits elke 5 minuten en buiten de spits elke 10 minuten.
• Lijn 84 rijdt in de spits elke 6 minuten en buiten de spits elke 10 minuten.

De EBS-buurtbussen en een aantal buslijnen rijdt tijdelijk niet, of aangepast. In deze kleine bussen is het niet goed mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Daardoor kunnen zij de gezondheid van de chauffeurs en reizigers niet voldoende garanderen.

Tot nader order zijn er de volgende wijzigingen:
• Lijn 81 rijdt alleen in de ochtend en avond spits met een grote bus (1 keer per uur) en rijdt niet tussen De Schouw en De Akkers.
• Lijn 85 rijdt alleen in de ochtend en avond spits met een grote bus (2 keer per uur)
• Buurtbus 192 rijdt niet.
• Belbus 103 rijdt normaal. Bij reservering wordt gevraagd of u klachten heeft.
• Belbus 107 rijdt normaal. Bij reservering wordt gevraagd of u klachten heeft.
• Let op: Bij reservering wordt gevraagd of u klachten heeft.

Lijn 203 wordt Maasvlaktehopper
Lijn 203 wordt per 30 augustus vervangen door Maasvlaktehopper. De Maasvlaktehopper bedient de huidige locaties op de Maasvlakte maar ook nieuwe locaties: De Coloradoweg, de Australiëweg en Futureland. De Maasvlaktehopper rijdt direct vanaf Brielle Busstation Rugge. Hier kan men overstappen in de richting van Spijkenisse/Rotterdam, Rozenburg en Hellevoetsluis. De bus rijdt altijd de kortste route en hierdoor wordt de reis in veel gevallen sneller dan op dit moment.

Let op: Van te voren moet men een rit reserveren! Op dit moment is een telefonische reservering verplicht zodat er gevraagd kan worden naar eventuele klachten. Reserveren kan via 088 655 77 24. Ze adviseren reizigers om de website ebs-ov.nl in de gaten te houden voor informatie.

Stapin! Het nieuwe rijden met de bus
Door de coronamaatregelen zijn veel dingen veranderd. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer. Met de campagne ‘Stapin! Het nieuwe reizen’ maakt EBS haar reizigers op een toegankelijke manier attent op mogelijkheden voor verantwoord en prettig reizen.

Voor instappen en kaartverkoop
EBS plaatst hygiëneschermen in de bus bij de chauffeurscabine. Naar verwachting kunnen reizigers in de loop van september weer overal voor in de bus instappen. Het is vanaf dan ook weer mogelijk om in de bus een kaartje te kopen. Het dragen van een mondkapje voor reizigers vanaf 13 jaar blijft verplicht.

Meer informatie over de wijzigingen en de dienstregeling met de vertrektijden is te vinden op ebsov.nl.

Deel deze pagina: