Live Live

Nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur

Woensdag 01 november 2023 12:47

Nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur

Burgemeester Foort van Oosten zegt namens het college zeer verheugd te zijn met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris.

Nissewaard - Op 8 januari 2024 start Mirjam Visscher als nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Nissewaard. Zij volgt Marc Weerts op die sinds 1 september gemeentesecretaris van de gemeente Westland is.


Mirjam Visscher woont in Voorburg en is sinds 2019 directeur Regio en Ruimte bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ze heeft ruim 23 jaar werkervaring bij de (semi)overheid en heeft daarbij verschillende functies bekleed. Zo werkte zij onder andere als leidinggevende bij InnovationQuarter (de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Zuid-Holland) en bij de Provincie Zuid-Holland.

“Nissewaard is een ontzettend veelzijdige gemeente. Wat het zo bijzonder maakt is de combinatie van het stedelijke Spijkenisse en de mooie dorpen in het landelijke gebied. Mijn eerste indruk van de organisatie is heel positief. Ik kijk er dan ook erg naar uit om alle collega’s en het bestuur beter te leren kennen. Samen met hen zet ik me graag in voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Nissewaard”, aldus Mirjam.

Burgemeester Foort van Oosten zegt namens het college zeer verheugd te zijn met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris. “Het is mooi dat we met haar komst expertise en kennis toe kunnen voegen aan onze gemeente. Daarnaast brengt zij een zeer uitgebreid netwerk met zich mee. Met vol vertrouwen zie ik uit naar de toekomst, wetende dat we iemand hebben die toegewijd is aan de groei en ontwikkeling van onze organisatie. We zijn Sjoerd Elseman en Iris Sips dankbaar voor het tijdelijk invullen van de functie van gemeentesecretaris en algemeen directeur. Dit heeft ervoor gezorgd dat we in alle rust als college en organisatie ons werk konden blijven doen.”

Mirjam Visscher is als gemeentesecretaris de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Zij ondersteunt de collegeleden bij de uitvoering van hun taken en vormt de schakel tussen het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Als algemeen directeur is zij eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie.

Deel deze pagina: