Live Live

Nieuwe hoogwerker voor Brandweer Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Donderdag 07 september 2023 16:10

Nieuwe hoogwerker voor Brandweer Hellevoetsluis

Brandweer Hellevoetsluis is trots op de samenwerking met VRZHZ en blij dat ze met deze hoogwerker nog beter hulp kunnen bieden in de regio!

Hellevoetsluis - In Hellevoetsluis en omgeving kun je vanaf nu deze mooie hoogwerker tegenkomen. Ze hebben namelijk woensdagavond officieel de ‘HW’ van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) overgenomen en zijn daardoor weer op volle sterkte met hun hoogwerkers! Het voertuig is gestationeerd op de kazerne van Hellevoetsluis.


Eerder is een van de hoogwerkers uit de roulatie gegaan en moesten ze op zoek naar een vervangend voertuig. De buren van Zuid-Holland Zuid gaan over op autoladders en hadden deze hoogwerker ‘over’. Een mooie win-winsituatie! Het scheelt veel levertijd met een nieuw model en dit voertuig is erg goed onderhouden. De HW heeft onlangs een update gehad en kan nog vele jaren mee.

De ploeg van Brandweer Hellevoetsluis is blij met de hoogwerker en heeft een extra opleiding gevolgd, omdat het voertuig van een ander merk is dan hun eigen materieel. Daardoor bezit het een aantal andere eigenschappen. Zo is de besturing anders en is bijvoorbeeld de hendel ‘naar boven’ bij onze andere hoogwerkers ‘naar beneden’. Ook verschillen de rijeigenschappen met de overige VRR-voertuigen.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: