Live Live

Nieuwe naam ‘Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee’

Gepubliceerd: Woensdag 04 januari 2023 13:35

Nieuwe naam ‘Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee’

Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee is een informatie- en ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie in aanraking komt.

Hellevoetsluis/Brielle - De Alzheimer Cafés in Hellevoetsluis en Brielle bestaan al meer dan 10 jaar en zijn voor
veel belangstellenden zeker een waardevolle steun gebleken. Vorig jaar zijn beide Cafés nauw(er) gaan samenwerken en heeft er een voorlopige samenvoeging plaatsgevonden, die nu per 1 januari 2023 definitief is doorgevoerd.

Tevens is vanaf 2023 de naam gewijzigd: Het Alzheimer Café wordt ‘Alzheimer Trefpunt’. De naam Trefpunt past beter bij de inhoud van de avonden. Men hoopt hiermee meer duidelijkheid te scheppen en eventuele drempels weg te nemen, waardoor mogelijk nog meer mensen zich uitgenodigd voelen om te komen.

Er wijzigt niets aan de bijeenkomsten, de opzet, het doel, de inhoud, de organisatie etc., dit alles blijft geheel bij het oude. Ook blijven de maandelijkse thema-avonden afwisselend op de vertrouwde adressen in Hellevoetsluis en Brielle.

Omdat ook per 2023 januari de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne zijn samengevoegd, gaat het Café per 1 januari 2023 definitief verder onder de naam: Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee.

Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee is een informatie- en ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie in aanraking komt. De maandelijkse bijeenkomsten hebben een wisselend thema dat door een ervaren gespreksleider wordt uitgediept samen met een (ervarings)deskundige. Er is veel ruimte voor het in alle openheid praten over dementie of het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen, niet alleen tijdens de bijeenkomst, maar ook in de pauze of erna.

Afwisselend elke 1e maandag of 2e woensdag van de maand is het Alzheimer Trefpunt geopend in Hellevoetsluis of in Brielle (dus op elke locatie, 1x per 2 maanden een Trefpunt).

Het eerste Trefpunt vindt plaats op 9 januari 2023 in Hellevoetsluis.

Adressen:

‘Hart van Hellevoet’, De Eik 68, 3224 TD Hellevoetsluis

‘Het Bolwerk’ (Prinsenkwartier), M.H. Trompstraat 135, 3231 XN Brielle

Deel deze pagina: