Live Live

Nieuwe opkomstpost geopend in Spijkenisse

Zaterdag 24 december 2022 15:12

Nieuwe opkomstpost geopend in Spijkenisse

De post is klimaatvriendelijk gemaakt, zo is er gedacht aan milieuvriendelijke systemen, maar ook gerecyclede meubelstukken.

Spijkenisse - Donderdagmiddag hebben burgemeester van Nissewaard Foort van Oosten en algemeen directeur van de veiligheidsregio Arjen Littooij een nieuwe opkomstlocatie geopend aan de Pascalweg in Spijkenisse.

De ideeën voor een opkomstpost stammen al uit 2015. De zorgen om aanrijtijden zijn er al sindsdien. Er is lang gezocht naar een juiste locatie door de gemeente en veiligheidsregio. Door een goede samenwerking tussen de gemeente, waaronder wethouder Wouter Struijk die acute zorg in de portefeuille heeft, en de veiligheidsregio is deze locatie gevonden en een opkomstpost gerealiseerd.

In de post is er plek voor 4 ambulances. Vanaf februari zullen hier de diensten starten en kunnen ambulancemedewerkers in een rustige huiskamer wachten op een melding. Ook zijn er kleedkamers, douches, een keukentje en een vergaderruimte beschikbaar. Tot die tijd wordt de locatie gebruikt als post, dit betekent dat ambulances hier gestald kunnen worden en medewerkers er gebruik van kunnen maken, maar diensten starten nog niet op de post.

Foto: Nieuws op Beeld / Martijn de Bruijn

Deel deze pagina: