Live Live

Nieuwe route Buurtbus Voorne per 8 januari

Woensdag 20 december 2023 11:04

Nieuwe route Buurtbus Voorne per 8 januari

Brielle - Alle wijken in Brielle en Vierpolders zijn nog wel steeds in de route opgenomen.

Lijn 192 van EBS wordt niet voor niets BUURTbus genoemd. Met ingang van 8 januari 2024 zal de nieuwe dienstregeling ingaan. Veel gaat er niet veranderen. Alle wijken in Brielle en Vierpolders zijn nog steeds in de route opgenomen.

Het voordeel van deze aanpassing is dat men doorgaans nu minder lang in de bus hoeft te zitten om bij de bestemming te komen. Bovendien worden vaker overstappunten aangedaan. Ook wordt het Medisch Centrum Brielle twee keer binnen het uur aangedaan. Op elk heel uur van 8:00-17:00 start de route bij halte Busstation Rugge. Vervolgens rijdt de bus langs de bestaande haltes in Rugge, Zuurland, Kleine Goote en de Ommeloop. Na de Ommeloop rijdt de bus terug naar halte Ruggeplein om via de Welleweg richting halte Brielle Centrum te rijden. Daarna via de haltes Plantageweg, Nieuwland en Amer (Medisch Centrum Brielle) richting Vierpolders. Vervolgens terug richting Brielle langs de bestaande haltes naar het Medisch Centrum Brielle. Hier zal de bus rond het halve uur passeren. Via de haltes Nieuwland, Plantageweg, Kaaisingel (dit is een nieuwe halte achter de Jumbo) gaat de bus door de Kaaistraat naar de binnenstad. Eerstvolgende halte na de Kaaibrug is halte Lijnbaan (ook een nieuwe halte). Het laatste deel van de route loopt via Meeuwenoord door de binnenstad terug naar Busstation Rugge.

Vanaf 8 januari is de route (incl. tijden) ook te vinden via de website www.buurtbusvoorne.nl. Belangrijk om te weten is dat iedere dag de laatste rit, conform de dienstregeling van EBS, eindigt om 17:30u. bij halte Amer (Medisch Centrum Brielle). Wie een Facebook-account heeft, kan daar informatie vinden bij Buurtbus Voorne. Daar en op de website worden mededelingen geplaatst m.b.t. actuele buurtbus-zaken.

Deel deze pagina: