Live Live

Nieuwe steigers in Bernisse en Voedingskanaal

Gepubliceerd: Donderdag 28 november 2019 12:34

Nieuwe steigers in Bernisse en Voedingskanaal

Zo kunnen recreanten met kano’s, waterfietsen en niet-gemotoriseerde bootjes de omgeving nu makkelijk verkennen.

Nissewaard - In Nissewaard worden twee nieuwe steigers aangelegd: een in het natuur- en recreatiegebied Bernisse en een in het Voedingskanaal. De haven van Simonshaven krijgt binnenkort ook een nieuwe steiger. 

Zaterdag 23 november om 14.30 uur nam wethouder Martijn Hamerslag de nieuwe steiger bij Scouting Bernisse aan de Wieldijk in Heenvliet officieel in gebruik, samen met Verkenners van Scouting Bernisse. De steigers zijn tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Zuid-Holland, evenals een bijdrage van de gemeente, triatlonvereniging en scouting.

Steiger bij Scouting Bernisse

De nieuwe steiger is 26 meter lang en 1,50 meter breed. Recreanten kunnen hier kano’s, waterfietsen en niet-gemotoriseerde bootjes aanleggen. Naast de steiger is ook een flauwe boothelling aangelegd, voor het te water laten van kano’s en andere kleine niet-gemotoriseerde vaartuigen. De drijvende steiger bij de scouting Bernisse kan over het water verplaatst worden naar Geervliet; zo kan ook Sinterklaas vanaf volgend jaar met zijn boot aanmeren bij Geervliet.

Steiger in Simonshaven en Voedingskanaal

In het haventje aan de Ring van Simonshaven wordt binnenkort een nieuwe steiger aangelegd, waar kano’s en waterfietsen kunnen aanmeren. Dit haventje staat in directe verbinding met de Bernisse. In het Voedingskanaal, in het verlengde van het Wielrenpad / Noordhoekseweg in Spijkenisse, is ook een steiger aangelegd, de triatlonvereniging kan hier ook gebruik van maken.

Kwaliteitsimpuls Bernisse

Er zijn de laatste tijd mooie verbeteringen aangebracht in het natuur- en recreatiegebied. Zo is in september Fluisterboot Bernisse in gebruik genomen. De strandjes en steigers langs de Bernisse en de Stompaardse plas zijn opgeknapt, en recreanten kunnen gebruik maken van een nieuw toiletgebouw en nieuwe parkeerplaatsen bij Oud Hoenderhoek. De Bernisse is klaar voor de komst van veel recreanten!

Deel deze pagina: