Live Live

Nieuwe supermarktactie Voedselbank

Gepubliceerd: Donderdag 05 september 2019 23:49

Nieuwe supermarktactie Voedselbank

Op vrijdag 18 oktober staat weer een supermarktactie gepland voor de Voedselbank Spijkenisse e.o.

Spijkenisse - Recent werd in het nieuws melding gemaakt dat meer mensen gebruik maken van de Voedselbank. In hetzelfde item werd ook aangegeven dat de aanvoer van goederen minder is dan voorheen. Op die manier loopt de toch al niet zo grote voorraad van de Voedselbank snel terug. De bodem is nu bijna in zicht, ook bij Voedselbank Spijkenisse e.o.

Omdat deze situatie momenteel meer structureel dan incidenteel lijkt, hebben ze besloten om weer een supermarktactie te houden. Een bliksemactie, alleen op de vrijdag en alleen in Nissewaard. Met deze actie vragen ze een aantal producten, waaraan op dit moment grote behoefte is.

Ze hebben als datum vrijdag 18 oktober 2019 gepland. Die dag valt in de “Week van de Voedselbanken”. Ze willen dan aanwezig zijn in alle supermarkten in Nissewaard. Voor deze actie zoeken ze mensen, om 2,5 uur in een super te flyeren of de gedoneerde levensmiddelen in ontvangst te nemen. Voor die dag zijn ca. 105 vrijwilligers nodig.

Mensen die al eerder met de actie hebben meegedaan, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Heeft u nog nooit meegedaan maar lijkt het u wel wat, laat het hen weten via supermarktactie@vvds.nl of via 06 27146876. De voorbereidingstijd is kort (zes i.p.v. 12 weken) omdat er snel goederen nodig zijn. Geeft u zich daarom s.v.p. zo snel mogelijk op, zodat de Voedselbank zicht heeft op het animo. Zie ook www.voedselbankspijkenisse.nl of de facebookpagina.

Deel deze pagina: