Live Live

Nieuwe theaterseizoen staat in de startblokken!

Dinsdag 24 mei 2022 14:50

Nieuwe theaterseizoen staat in de startblokken!

Vanaf 24 mei wordt onze brochure met daarin de highlights voor komend seizoen verspreid in de regio.

Spijkenisse - Het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 2022/2023 is nu voor iedereen zichtbaar op www.theaterdestoep.nl. Bestellen van kaarten voor voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen is mogelijk vanaf 27 mei om 10.00 uur. Vrienden van het theater kunnen met voorrang bestellen van 24 mei 10.00 uur tot 27 mei 09.30 uur.

Vriend worden van het theater? Kijk voor meer informatie op www.theaterdestoep.nl.

Vanaf 24 mei wordt onze brochure met daarin de highlights voor komend seizoen verspreid in de regio. Niet ontvangen? De brochure is gratis verkrijgbaar in het theater (Theaterplein 1, Spijkenisse).

Gun jezelf een avondje uit!

Na twee nagenoeg theaterloze corona-jaren wordt het echt tijd om er weer lekker op uit te gaan. En wat is er nu fijner dan wegzakken in het paarse pluche en je te laten onderdompelen in mooie, humoristische, avontuurlijke en bijzondere theatervoorstellingen. Maar liefst rond de 250 theatervoorstellingen heeft het theater voor je in petto. Voorstellingen voor alle leeftijden! Van 'Hé wie zit er op de WC' (2+ voorstelling) tot de nieuwe Hendrik Groen en alles er tussenin.

Het programma

De laatste jaren is wel duidelijk geworden dat publiek zin heeft in een avond lachen of lekker genieten van hun favoriete muziek. Daar gaan wij maar wat graag in mee! In de programmering dan ook veel grote namen in het cabaret- en muziekgenre, mooie (en voordelige!) cabaretseries, maar ook bijzondere projecten en voorstellingen vinden in ons theater een plekje in de programmering.

Er zijn van die voorstellingen die iedereen eigenlijk zou moeten zien. Voorstellingen rijk aan verwondering; gelabeld als onze must sees! Wij noemen o.a. de spectaculaire dansgroep Oxygen met Delusion (zie coverfoto), waarin dans en illusie hand in hand gaan en waarin gebruik wordt gemaakt van licht als verbindende factor. Of de voorstelling van Jakop Ahlbom – Unseen, een voorstelling vol humor en illusie en waarbij de bijzondere vondsten veel respect afdwingen. Uw bezoek meer dan waard! Net als onze andere must sees.

Uiteraard ontbreken ook de grote titels uit musicalland niet. Dit seizoen te zien in De Stoep: The Prom met Pia Douwes, Charlie en the Chocolate Factory, Kruimeltje de familiemusical, Assepoester de musical e.a.

Veel muziek zoals beloofd! Met o.a. Ilse de Lange, Waylon, De Kast, Edsilia Rombley, Legendary Albums met Meatloafs Bat out of Hell, Tino Martin, The Analogues, Nielson en een aantal andere grote namen die we nog niet bekend mogen maken en waarvan de kaartverkoop op een ander moment start. Maar ook een mooi klassiek programma in het Witte Kerkje van Simonshaven en een avontuurlijk Jazz programma, waarbij Izaline Calister samen met Peter Beets en The New Jazz Orchestra het spits afbijt met een schitterende uitvoering van 'Porgy & Bess'.

Ook op opera- en balletgebied zit u bij De Stoep goed met o.a. Het Zwanenmeer en The Sleeping Beauty van The Ukrainian Ballet en Opera Cosi Fan Tutte.

Voor de kinderen is er weer een mooi programma samengesteld met een voordelige peuterserie voor € 22,50 voor drie voorstellingen en een kleuterserie voor € 32,50 voor vier voorstellingen. Daarnaast een greep uit het jeugdaanbod: De Schippers van de Kameleon, Het Sinterklaasfeest met Fien en Teun, de minidisco 'Het Feest van Tante Rita, Mees Kees op Kamp, De Roep van de Jungle van Dirk Scheele, De Grote Vijf van Meneer Monster, Robin Hood, de musical, Het meisje met de zwavelstokjes, Kikker is Verliefd e.v.a.

Het cabaretprogramma kent namen als: Youp van 't Hek, Claudia de Breij, Patrick Laureij, Freek de Jonge, Tineke Schouten, Plien en Bianca, Peter Heerschop en Viggo Waas, Lenette van Dongen. En vergeet de voordelige cabaretseries niet, waarbij je 6 avonden kennis kunt maken met verschillende cabarettalenten voor € 60,--!

Toneelliefhebbers worden getrakteerd op mooie en hilarische stukken en bekende boektitels, zoals 'Komt een vrouw bij de dokter', 'Hendrik Groen, opgewekt naar de eindstreep', maar ook de nieuwe Jon van Eerd 'Zo vader zo zoon', Huub Stapel met 'Alleen Familie' e.a.

Naast al die mooie, leuke en bijzondere voorstellingen is er nog zoveel meer; wat te denken van 'An Irish Christmas' van Celtic Steps, de voorstelling van Nienke Plas 'Postnatale Expressie' en speciaal voor alle dames die een hilarische vriendinnenavond willen beleven, komen de gespierde, goed gebouwde dansers van 'Australia's Thunder from down Under (18+!) Spijkenisse op zijn kop zetten!

Deel deze pagina: