Live Live

Nieuwe toekomst voor De Plantage in Brielle

Gepubliceerd: Donderdag 05 november 2020 18:11

Nieuwe toekomst voor De Plantage in Brielle

Naast het huidige verpleeghuis wordt een geheel nieuw verpleeghuis gebouwd. 

Brielle - Zorginstelling Careyn gaat haar locatie de Plantage in Brielle vernieuwen. De meeste bewoners verhuizen naar een nieuw verpleeghuis op de Plantage, dat naast het huidige huis wordt gebouwd.

Op de plek van het huidige verpleeghuis komen onder meer woningen. Bewoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verhuizen op termijn naar een nieuwe woonvoorziening in Hellevoetsluis. Het gaat nog om voorlopige plannen en de bewoners van de Plantage hoeven zeker niet vóór 2024 te verhuizen. Het huidige verpleeghuis op de Plantage is sterk verouderd. Op lange termijn kan Careyn hier niet meer de zorg bieden die de bewoners nodig hebben. Eerst is onderzocht of het huidige verpleeghuis ingrijpend gerenoveerd kan worden. Dit blijkt een te dure optie die bovendien veel ongemak voor de bewoners met zich meebrengt.

Woningbouw

Het nieuwe verpleeghuis op de Plantage komt op de huidige locatie van de Dierenweide. De Dierenweide zal dan ook verhuizen naar elders. Wanneer het nieuwe verpleeghuis klaar is (naar schatting in 2024) en de bewoners verhuisd zijn, wordt het leeggekomen oude gebouw gesloopt. Op deze plaats worden 90 tot 120 vrij sector woningen gebouwd. Zowel koop als huur, in verschillende prijsklassen. Tussen deze nieuwe woningen en het nieuwe verpleeghuis komt een groene open ruimte. Careyn hoopt dan ook dat de St. Dierenweide daar wil terugkeren.

Meedenken
De NAH-bewoners verhuizen naar nieuwbouw op de locatie van Voornesteyn in Hellevoetsluis. Ze krijgen hier een eigen gebouw met een eigen identiteit. Afgelopen week zijn de medewerkers en bewoners geïnformeerd. Vanwege corona ging dat online, via een livestream. De omwonenden zijn inmiddels ook uitgenodigd voor een eigen bijeenkomst. Alle betrokkenen krijgen de gelegenheid om mee te denken over de nieuwbouw. Meer informatie is te vinden op www.plantagebrielle.nl.

Deel deze pagina: