Live Live

Nieuwe uitdaging voor gemeentesecretaris Marc Weerts

Donderdag 22 juni 2023 16:03

Nieuwe uitdaging voor gemeentesecretaris Marc Weerts

Het college van Nissewaard gaat de komende tijd aan de slag met de invulling van de vacature.

Nissewaard - Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marc Weerts verlaat per 1 september 2023 de gemeente Nissewaard. Hij heeft een nieuwe functie als gemeentesecretaris aanvaard bij de gemeente Westland.

Marc Weerts is sinds 2001 verbonden aan de gemeente Nissewaard - voorheen Spijkenisse - de laatste acht jaar in zijn functie als gemeentesecretaris en algemeen directeur. Na ruim acht jaar vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Deze stap past goed in mijn persoonlijke ontwikkeling en is voor mij een leuke uitdaging bij een andere mooie gemeente, maar na 22 jaar bij deze gemeente toch ook met een beetje pijn in het hart” aldus Marc Weerts. “Nissewaard heeft een geweldige organisatie met veel leuke, gedreven en kundige collega’s. Ik ben dankbaar dat ik daarvan deel mocht uitmaken. Ik heb veel meegemaakt en veel ervaring mogen opdoen. Deze neem ik allemaal mee naar mijn nieuwe stek waar een mooie nieuwe uitdaging voor me ligt.”

Burgemeester Foort van Oosten betreurt het vertrek van Marc Weerts voor de gemeente Nissewaard, maar gunt hem deze nieuwe uitdaging van harte. “Marc Weerts is altijd een stabiele factor geweest en heeft onze organisatie vooruit geholpen zonder daarbij zelf op de voorgrond te treden. Hij heeft de basis gelegd om de gemeentelijke organisatie te veranderen en durfde het aan om te gaan voor vernieuwing en verandering. Daar zijn wij hem erg dankbaar voor.”

“Als college konden wij altijd op hem bouwen. We nemen afscheid van een prettig mens met respect voor anderen. Iemand op wie je blind kunt vertrouwen” aldus het college van Nissewaard.

Opvolging

Het college van Nissewaard gaat de komende tijd aan de slag met de invulling van de vacature. Het is nog te vroeg om daar nu al iets over te zeggen.

Het bestuur, de directie en de medewerkers van de gemeente Nissewaard feliciteren Marc Weerts van harte met zijn nieuwe baan en wensen hem heel veel succes bij de gemeente Westland.

Deel deze pagina: