Live Live

Nieuwe zwartebander bij Taekwondo Voorne-Putten

Gepubliceerd: Zondag 01 juli 2018 20:03

Nieuwe zwartebander bij Taekwondo Voorne-Putten

Het trainersteam is onwijs trots om er weer een zwartebander bij te hebben.

Spijkenisse - Het is Vischal Horstink gelukt! Hij wist de jury bij het Nationaal Danexamen Taekwondo in Vianen te overtuigen van zijn kwaliteiten en behaalde hiermee na jaren zijn zwarte band.

Vischal is als jonge jongen gestart met trainen van taekwondo. Vanwege verschillende redenen moest hij met een rood/zwarte band stoppen. Drie jaar geleden heeft hij de draad weer opgepakt. Hij had maar één doel: het behalen van de zwarte band. Na een intensieve voorbereiding kreeg hij van hoofdtrainer Randy Rijke toestemming om deel te nemen aan het danexamen.

Het is een zware proef. Het examen bestaat uit een theoretische test en zes praktijkonderdelen: individuele stijlvormen, partneroefeningen zelfverdediging, kussengevecht, sparring en het breken van drie planken. Voor alle praktijken moet je een voldoende halen.

Vischal was na het afronden van alle onderdelen erg opgelucht. Het was wachten op de uitslag. Alle deelnemende sporters werden op de mat geroepen. Als je naam werd genoemd dan mocht je je oude band af doen om vervolgens door de jury de zwarte band te laten omknopen. Het was enorm spannend tot op het laatste moment. Er was nog maar één diploma over en toen kwam het verlossende woord: Vischal Hortink geslaagd voor 1e dan!

Taekwondo Voorne-Putten
www.taekwondovoorneputten.nl

Deel deze pagina: