Live Live

Nissewaard geeft 100 warmtebeeldfoto's weg

Gepubliceerd: Vrijdag 18 oktober 2019 17:40

Nissewaard geeft 100 warmtebeeldfoto's weg

Op een warmtebeeldfoto is door middel van kleuren, die de temperatuur aangeven, precies te zien waar de kostbare warmte de woning verlaat.

Nissewaard - Afgelopen winter zijn de gemeente Nissewaard en de Woonwijzerwinkel een warmtebeeldactie gestart. Door deze actie kunnen inwoners van de gemeente Nissewaard gebruik maken van een gratis warmtebeeld van de voorgevel van hun woning. Vorig jaar werd deze actie enthousiast ontvangen, daarom worden er deze winter nogmaals warmtebeelden weggegeven.

Als een huis niet goed geïsoleerd is, verdwijnt de warmte naar buiten en is de energierekening onnodig hoog. Om inzicht te krijgen in de ‘warmtelekken’ van de woning, bieden de gemeente Nissewaard en WoonWijzerWinkel ruim 100 gratis warmtebeeldfoto’s aan.

Op een warmtebeeldfoto is door middel van kleuren, die de temperatuur aangeven, precies te zien waar de kostbare warmte de woning verlaat. Een adviseur van WoonWijzerWinkel maakt thermografische foto’s van de gevel. Na afloop worden afspraken gemaakt om met de bewoners de uitkomst te bespreken zodat zij weten welke stappen zij kunnen zetten om hun energierekening te verlagen. Datum en locatie voor de inloopavonden worden bekend zodra alle warmtebeelden gemaakt zijn.

Geïnteresseerde bewoners kunnen zich inschrijven bij de WoonWijzerWagen, die op de volgende twee momenten in Spijkenisse staat:

- Donderdag 24 oktober, van 17.00 tot 21.00 uur, Uitstraat in Spijkenisse;

- Vrijdag 25 oktober, van 9.00 tot 13.00uur, Uitstraat in Spijkenisse.

Op deze momenten is de WoonWijzerWagen uiteraard ook bereikbaar voor allerlei vragen en advisering over verduurzaming van de woning.

Let op: het aantal beschikbare warmtebeelden wordt verdeeld over de twee dagen. Zowel op donderdag als vrijdag worden gratis warmtebeeldfoto’s aangeboden (op = op)

Deel deze pagina: