Live Live

Nissewaard heeft een nieuwe stadsfotograaf

Gepubliceerd: Vrijdag 04 november 2022 12:22

Nissewaard heeft een nieuwe stadsfotograaf

De stadsfotograaf is ambassadeur van de gemeente en draagt bij aan de bekendheid van Nissewaard. 

Nissewaard - Bas Nieuwenhuizen is de nieuwe stadsfotograaf. Hij maakte de beste foto’s rond het thema ‘Actief in Nissewaard’. Woensdag werd hij op het stadhuis gefeliciteerd door wethouders Postma en Hottentot. De foto’s van Bas worden gebruikt ter promotie van Nissewaard.

Voor de tweede keer ging de gemeente op zoek naar de stadsfotograaf van Nissewaard. Dit keer was het thema van de fotowedstrijd ‘Actief in Nissewaard’. Amateurfotografen en fotoprofessionals uit Nissewaard werden gevraagd hun drie mooiste foto’s rondom dit thema in te sturen. Na een voorselectie door een jury kon het publiek via Facebook stemmen op drie genomineerden: Bas Nieuwenhuizen, Sebastiaan Vermeulen en Rik van Eck. De uitslag lag heel dicht bij elkaar, maar de meeste stemmen waren voor Bas Nieuwenhuizen. Hij is daarmee de nieuwe stadsfotograaf van Nissewaard.

Woensdag ontvingen wethouders Jeroen Postma en Chris Hottentot Bas op het stadhuis. Zij zijn erg enthousiast over zijn foto’s en hebben er vertrouwen in dat hij het komende jaar mooie beelden in Nissewaard gaat maken. Bas was zelf positief verrast dat hij zich stadsfotograaf van Nissewaard mag noemen. Hij begon nog maar drie jaar geleden met fotograferen, maar is erg fanatiek. In zijn vrije tijd is hij soms dagen op pad op zoek naar mooie plaatjes.

De stadsfotograaf is ambassadeur van de gemeente, draagt bij aan de bekendheid van Nissewaard en benut de kracht van fotografie om Nissewaarders te verbinden met hun woon- en leefomgeving. Hij maakt maandelijks foto’s in Nissewaard, die worden gebruikt in de on- en offline communicatie van EropUit Nissewaard en Gemeente Nissewaard.

Deel deze pagina: