Live Live

Nissewaard investeert 20 miljoen extra in onderwijs

Gepubliceerd: Zaterdag 08 juni 2019 09:35

Nissewaard investeert 20 miljoen extra in onderwijs

Het is belangrijk dat er voldoende aanbod en kwaliteit is van onderwijs in Nissewaard voor docenten, ouders en leerlingen.

Nissewaard - Er wordt de komende jaren extra geïnvesteerd in nieuwbouw, uitbreiding en aanpassing van schoolgebouwen. Naar aanleiding van het eerdere besluit hierover van de gemeenteraad hebben de gemeente en de schoolbesturen samen afgesproken om een aanpassing te verrichten op de eerdere plannen.

Het gaat in eerste instantie uitsluitend om het basisonderwijs. In juli neemt de gemeenteraad hierover een definitief besluit. Daarnaast lopen de gesprekken met de schoolbesturen van het voortgezet onderwijs om met nieuwe plannen te komen.

De gemeente en schoolbesturen willen de kinderen eigentijdse en optimale schoolgebouwen bieden. Dat wil zeggen: duurzamer, op basis van samenwerking en beter toegerust op het onderwijs in de 21e eeuw. Met deze extra investering zijn de schoolgebouwen bijna energieneutraal en duurzaam. Dankzij een subsidieregeling van het Rijk wordt school De Vuurvogel als een van de eerste elf scholen in Nederland aardgasvrij.

Uit de nu gemaakte afspraken blijkt dat er binnen vijf jaar een nieuw schoolgebouw komt voor leerlingen in de wijken De Elementen en Schenkel. In de tussentijd wordt voor deze leerlingen voor een tijdelijke, passende oplossing gezorgd. Basisschool de Vliegerdt in Abbenbroek wordt de komende 8 jaar blijvend extra financieel ondersteund voor de leefbaarheid.

Daarnaast is er extra aandacht voor bewegingsonderwijs. Bij alle nieuwbouw wordt een gymnastiekzaal toegevoegd aan de scholen.

Onderwijswethouder Wouter Struijk is een tevreden man: “Ik ben blij dat we als gemeente deze aanvullende afspraken met de schoolbesturen hebben kunnen maken. Het is belangrijk dat er voldoende aanbod en kwaliteit is van onderwijs in Nissewaard voor docenten, ouders en leerlingen. Dit draagt bij aan een goede toekomst voor de jeugd van Nissewaard.”

Deel deze pagina: