Live Live

Nissewaard lanceert campagne Wij.Doen.Groen.

Gepubliceerd: Maandag 12 oktober 2020 19:56

Nissewaard lanceert campagne Wij.Doen.Groen.

Nissewaard wil iedereen stimuleren om duurzame acties en initiatieven te ontplooien. 

Nissewaard - Op 12 oktober lanceert de gemeente Nissewaard de campagne “Wij.Doen.Groen. Jij toch ook?”  Met allerlei acties vestigt Nissewaard de komende tijd de aandacht op hoe we met elkaar bewuster duurzaam kunnen leven en werken, want iedereen kan groot of klein een steentje bijdragen.

Wij.Doen.Groen. Jij toch ook?

Met de campagne “Wij.Doen.Groen. Jij toch ook?” wil Nissewaard iedereen stimuleren om duurzame acties en initiatieven te ontplooien en deze vervolgens op het online platform Wij.Doen.Groen. te plaatsen. Dit kan variëren van een oproep tot deelnemers voor opruimacties, tot het werven van scholen voor een energiebesparingsproject en alles daar tussenin.

Op het platform staat een toolbox met het logo van Wij.Doen.Groen. en handige tips hoe je zelf, als inwoner, ondernemer, school, vereniging of organisatie, aan de slag kunt gaan. In het logo van Wij.Doen.Groen. komen drie pijlers van duurzaamheid als icoontje terug: circulaire economie, klimaatadaptatie en energietransitie. Dit logo kan door iedereen in Nissewaard gebruikt worden om te laten zien dat we allemaal hetzelfde nastreven: een duurzaam Nissewaard.

Wethouder Igor Bal: “Duurzaamheid is niet alleen maar een doelstelling voor in de toekomst, maar het gaat er ook om wat we nu al kunnen doen. De toekomst start immers nu! En alle kleine beetjes helpen. Er zijn al hele mooie, duurzame initiatieven binnen Nissewaard. Met het platform brengen we alle initiatieven en ideeën bij elkaar en brengen we mensen met elkaar in verbinding. Duurzame daden brengen ook andere mensen in beweging, zodat steeds meer mensen zich bewust worden dat we met elkaar veel kunnen bereiken.”

Samen naar een duurzaam Nissewaard
Deze activiteiten passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Onze ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal en circulair is en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. Maar dit kunnen we niet alleen. We doen dit als gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.

Deel deze pagina: