Live Live

Nissewaard lanceert Duurzaam Bouwloket

Gepubliceerd: Dinsdag 05 januari 2021 16:32

Nissewaard lanceert Duurzaam Bouwloket

Inwoners kunnen gratis gebruik maken van een online woningscan of een subsidiecheck. 

Nissewaard - Inwoners uit Nissewaard kunnen met al hun vragen over energiebesparende maatregelen, het duurzaam maken van hun woning en subsidie- en financieringsregelingen terecht bij het Duurzaam Bouwloket. De gemeente Nissewaard maakt het mogelijk voor inwoners om gratis en onafhankelijk advies in te winnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij willen maken. Voorheen was de WoonWijzerWinkel het energieloket van de gemeente. Per 2021 vervult het Duurzaam Bouwloket deze rol.

Gratis en onafhankelijk advies over energiezuinig en duurzaam wonen
Inwoners kunnen gratis gebruik maken van een online woningscan, een subsidiecheck of in contact komen met één van de onafhankelijke experts op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast ondersteunt en adviseert het Duurzaam Bouwloket inwoners bij het maken van de juiste keuze voor hun specifieke situatie. 


Op de website www.duurzaambouwloket.nl is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

In voorgaande jaren konden inwoners van Nissewaard terecht bij de WoonWijzerWinkel voor vragen over duurzaamheid in de woning. Om beter voorbereid te zijn op de toekomst en in te spelen op de wens om meer digitaal en woninggericht te kunnen adviseren, is het Duurzaam Bouwloket per 2021 het nieuwe energieloket van de gemeente.

Samen naar een duurzaam Nissewaard
De gemeente heeft de ambitie om in 2050 een geheel duurzame gemeente te zijn. Dit lijkt ver weg, maar dat betekent dat ze op korte termijn ook al stappen moeten nemen. Gelukkig hoeven inwoners dat niet alleen te doen. Door de samenwerking met het Duurzaam Bouwloket worden inwoners op weg geholpen om hun woning te verduurzamen. Deze activiteit past bij de ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zo blijft Nissewaard een fijne plek om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit doen ze in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.

Deel deze pagina: