Live Live

Nissewaard schenkt minima gratis zelftesten

Gepubliceerd: Zaterdag 25 december 2021 11:44

Nissewaard schenkt minima gratis zelftesten

De aanschaf van zelftesten is betrekkelijk eenvoudig, maar dat brengt ook kosten met zich mee.

Nissewaard - De gemeente Nissewaard gaat de minima in de gemeente vóór de jaarwisseling gratis zelftesten sturen. Binnenkort ontvangen zij een brief met zelftesten in de bus. Midden in een nieuwe lock down zet Nederland zich schrap voor mogelijk een nieuwe piek in de besmettingen als gevolg van de omikronvariant. Het gebruik van zelftesten kan er aan bijdragen dat het virus zich minder snel verspreid. 

Stijgende prijzen

Het gemeentebestuur realiseert zich dat het voor veel inwoners een moeilijk jaar is geweest. Voor de minima kan het soms extra lastig zijn om rond de jaarwisseling met de coronamaatregelen te leven. Ook zij hebben te maken met gesloten winkels, kinderen die niet naar school kunnen, familie die maar mondjesmaat op bezoek kan komen en stijgende prijzen voor energie en dagelijkse boodschappen, etc.

Winterperiode

De zelftesten zijn een belangrijk middel om te voorkomen dat anderen in de directe omgeving worden besmet. Wethouder Struijk van Armoedebestrijding en Volksgezondheid: ”Ik vind het belangrijk dat ook mensen met weinig financiële middelen de komende winterperiode zo veilig mogelijk door kunnen komen. Ik ben blij dat we op deze manier daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

Deel deze pagina: