Live Live

Nissewaard werkt voortaan met servicenormen

Maandag 28 februari 2022 18:16

Nissewaard werkt voortaan met servicenormen

Zo weten de inwoners en ondernemers van tevoren wat zij van de gemeente kunnen verwachten.

Nissewaard - De gemeente Nissewaard doet beloften over de dienstverlening. Deze beloften noemen ze servicenormen. Servicenormen zijn beloften over de termijn waarin zij een dienst of product leveren. Met deze normen weten de inwoners en ondernemers wat zij van hen mogen verwachten, wat bijdraagt aan de klanttevredenheid.

Er zijn servicenormen opgesteld op het gebied van telefonie, social media, e-mail en post, balie afspraken, meldingen openbare ruimte en klachten. Inwoners hebben via een enquête mee kunnen denken over deze normen. De gemeente heeft vervolgens een periode op proef gewerkt met deze servicenormen. In deze periode is getoetst of de normen haalbaar zijn. Ook is uitgewerkt hoe de afspraken gemonitord kunnen worden.

Wethouder Wouter Struijk: “We willen onze inwoners en ondernemers graag goed, snel en vriendelijk helpen en niet alleen de wettelijke termijnen halen. Dan is het ook belangrijk dat onze inwoners en ondernemers van tevoren weten wat zij van de gemeente kunnen verwachten. En dat draagt bij aan de klanttevredenheid.”

De servicenormen zijn te vinden op de gemeentelijke website www.nissewaard.nl/service.

Deel deze pagina: