Live Live

Nissewaardpenning voor Cees van Wijngaarden

Woensdag 28 juni 2023 13:43

Nissewaardpenning voor Cees van Wijngaarden

Cees van Wijngaarden heeft er met zijn stichting Oud & Nieuw Spijkenisse voor gezorgd dat er vele kunstobjecten in Spijkenisse zijn gerealiseerd.

Nissewaard - Cees van Wijngaarden, voorzitter van stichting Oud & Nieuw Spijkenisse heeft een Nissewaardpenning uit handen van wethouder Jeroen Postma ontvangen. Hij ontving deze penning omdat hij zich op bijzonder wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de medemens en daarmee de gemeenschapszin in de stad heeft bevorderd. De uitreiking van de Nissewaardpenning was een verrassing en werd thuis bij de familie van Wijngaarden uitgereikt.

Cees van Wijngaarden is voorzitter van stichting Oud & Nieuw Spijkenisse. Met deze stichting heeft hij ervoor gezorgd dat er talloze kunstobjecten in Spijkenisse zijn gerealiseerd. Recent is het kunstwerk Waterballet in de vijver bij Theater de Stoep onthuld. Al deze kunstobjecten zijn tot stand gekomen dankzij donaties van het bedrijfsleven in en rondom Spijkenisse alsmede een aantal particulieren. Cees van Wijngaarden heeft hier ontzettend veel tijd en aandacht aan besteed. Alle kunstwerken zijn sinds 1988 door hem en zijn stichting kosteloos aan de gemeente Nissewaard aangeboden.

De kunstwerken zien of horen we in het dagelijks leven om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan het beeld de Dorpsomroeper voor de Dorpskerk, de verlichting van de Dorpskerk, het Carillon dat in de toren van de Dorpskerk hangt, de beeldengroep Mannetjes op de Krom op het Noordeinde, het bronzen beeld van Hygieia voor het SMC, de Zonnewachters dat voor het oude gemeentehuis in Spijkenisse staat of het kunstobject Cumulus op de rotonde in het centrum.

Foto: Foto-OK.nl

Deel deze pagina: