Live Live

Nog meer energie besparen in Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Woensdag 24 maart 2021 11:47

Nog meer energie besparen in Hellevoetsluis

Met een nieuwe subsidie gaat gemeente Hellevoetsluis huurders en huiseigenaren eenvoudige energiebesparende maatregelen aanbieden.

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis heeft van de Rijksoverheid € 827.000,00 ontvangen uit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente kan hiermee huurders en huiseigenaren stimuleren om energie te besparen in hun woning.

Met deze subsidie gaat gemeente Hellevoetsluis huurders en huiseigenaren eenvoudige energiebesparende maatregelen aanbieden, die de bewoners zelf kunnen aanbrengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Maar ook het energiezuinig laten inregelen van verwarmings- of ventilatiesystemen en het aanbieden van adviesgesprekken behoren tot de mogelijkheden.

Wethouder Peter Schop: “Ik ben blij dat we met deze regeling naast de huiseigenaren nu ook huurders kunnen helpen. Door eenvoudige maatregelen te nemen kunnen inwoners flink besparen op hun energierekening. Bovendien levert het een comfortabelere woning op én is het ook nog eens goed voor het milieu. Ik hoop dat we hiermee aan nog meer mensen laten zien, dat energie besparen vaak minder ingewikkeld is dan het lijkt.”

De Woonwijzerwinkel, het officiële Energieloket van de gemeente en Stichting Milieu Dichterbij gaan de werkzaamheden voor deze subsidie in opdracht van de gemeente uitvoeren.

Opvolger van de RRE subsidie

Eerder ontving de gemeente al de RRE subsidie. Hellevoetse woningeigenaren kunnen daarmee voor 90 euro in de webshop van de WoonWijzerWinkel besteden aan energiebesparende producten via www.woonwijzerwinkel.nl/hellevoetsluis (kortingscode HELLEVOETSLUIS2020). Ook kunnen zij kiezen voor een woonwijzerscan of een uitgebreid adviesgesprek. Nieuw aan de RREW subsidie is dat nu ook huurders mee kunnen doen en een woonwijzerbox of advies kunnen aanvragen. Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met het vrijgeven van de subsidiegelden kan de actie in juni 2021 van start gaan.

Deel deze pagina: