Live Live

Nog niet gekapte bomen Asylplein blijven staan

Woensdag 16 maart 2022 12:34

Nog niet gekapte bomen Asylplein blijven staan

Het college van Brielle heeft besloten zich neer te leggen bij de uitspraak van de Raad van State.

Brielle - Woensdag 9 maart heeft de Raad van State uitspraak gedaan inzake de kap van twaalf bomen aan het Asylplein. De voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het ingestelde hoger beroep door bewoners tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam van 4 februari 2022 gegrond verklaard.

De Raad van State heeft de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam vernietigd, het bij de rechtbank ingestelde beroep alsnog gegrond verklaard en het besluit van het college van 13 juli 2021 vernietigd.

Het college van de gemeente Brielle heeft kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State. Aangezien er een grote behoefte bij de omwonenden is om de bomen te laten staan en de uitspraak voor de herinrichting van het Asylplein geen consequenties heeft, heeft het college besloten zich neer te leggen bij de uitspraak van de Raad van State.

De nog niet gekapte bomen blijven staan en hiervoor zal een snoeiplan worden opgesteld. Het college zal binnenkort een nieuwe beslissing op bezwaar nemen waarin de eerdere kapvergunning wordt aangepast. In dit besluit wordt alleen de kap van de zeven reeds gekapte bomen vastgesteld. De overige vijf bomen zullen niet meer onder de kapvergunning vallen.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: