Live Live

Noodzakelijke boswerkzaamheden langs de Bernisse

Maandag 17 juli 2023 22:07

Noodzakelijke boswerkzaamheden langs de Bernisse

Er wordt gestreefd om de werkzaamheden vlekkeloos en met zo weinig mogelijk hinder voor de recreant en omwonenden, te laten verlopen.

Nissewaard - Vanaf de eerste week van augustus tot eind september worden in het Bernissegebied boswerkzaamheden uitgevoerd. Er worden zieke bomen die lijden aan de Essentaksterfte verwijderd. Het werk zal ongeveer 8 weken in beslag nemen. Op plekken waar bomen verwijderd worden, zullen in de winter nieuwe bomen teruggeplant worden.

Bij de werkzaamheden deze zomer rijden grote machines over het fietspad heen en weer, en kunnen bomen op en over het fiets en wandelpad vallen. Om die reden worden in werkblokken, delen van het fietspad tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgezet. Er worden duidelijke omleidingsroutes aangegeven om toch zo snel mogelijk, voorbij aan de werkzaamheden, weer terug op oorspronkelijke route te komen.

Bij de recreatieplas Stompaard worden ook zieke essen verwijderd. Dit betekent dat de recreant hier enige hinder van kan ondervinden. De trailerhelling en camperplaatsen zullen bijvoorbeeld tijdelijk niet toegankelijk zijn. Afhankelijk van de snelheid en complexiteit van de werkzaamheden kan het ook gebeuren dat de recreatieplas en het beverbos tijdelijk afgesloten moeten worden om de veiligheid van kinderen en recreanten te kunnen waarborgen. Hier wordt zodra de werkzaamheden vorderen op locatie over gecommuniceerd.

Er wordt gestreefd om de werkzaamheden vlekkeloos en met zo weinig mogelijk hinder voor de recreant en omwonenden, te laten verlopen. Veiligheid heeft echter de hoogste prioriteit, en om die reden is het noodzakelijk gebieden af te zetten of omleidingen aan te brengen.

Voor meer informatie over de werkzaamheden, kijk op https://www.staatsbosbeheer.nl/wat-we-doen/werk-in-uitvoering/voorne-putten-boswerkzaamheden-bernisse

Foto: Staatsbosbeheer

Deel deze pagina: